Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Γρ. Στάμκος: Θα δώσει την πιο δύσκολη προεκλογική μάχη έχοντας απέναντι του την καθημερινότητα...


Στις προσωπογραφίες της εφημερίδας άποψης. Αυτή την εβδομάδα Ήταν το 2010 όταν η Κοινωνία του νέου Δήμου Πέλλας, μετά την συγχώνευση των 5 καποδιστριακών Δήμων Κρύας Βρύσης, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κύρου, Γιαννιτσών και Πέλλας, αποφάσισε να δώσε τα κλειδιά στον Γρηγόρη Στάμκο. Από τότε πέρασαν 12 χρόνια και ο ίδιος συνεχίζει να κρατά τα ηνία του Δήμου, παρά το γεγονός ότι  δοκιμάστηκε σε άλλες δύο εκλογικές  αναμετρήσεις, έστω και δια πυρός και σιδήρου. Στον αθλητισμό και στην πολιτική ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα... Έτσι συνεχίζει την εκλογική του διαδικασία με τις εκλογές του 2023, έχοντας αυτή την φορά απέναντι του την καθημερινότητα που είναι αδυσώπητη. Αν τα καταφέρει κανείς δεν ξέρει.... Ούτε ο ίδιος. Άλλωστε όταν ανέλαβε την Δημαρχεία δεν είχε πιάσει τα 50 έτη ζωής ενώ πρόσφατα έσβησε τα κεράκια της τούρτας που του προσέφεραν οι στενοί του συνεργάτες, συμπληρώνοντας εξήντα χρόνια ζωής...  Ο Γρηγόρης Στάμκος γεννήθηκε το 1962 στην πόλη των Γιαννιτσών. Παντρεμένος με την οικονομολόγο Νανά Χατζηλαμπρινού και πατέρας της Ειρήνης και του Σωτήρη. Απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, τομέα Αγροτικής Οικονομίας, Προγραμματισμού και Κοινωνιολογίας. Διατηρεί γραφείο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και οικονομοτεχνικών μελετών για αγρότες και κτηνοτρόφους. Εργάστηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παλαιού Μυλοτόπου και στη συνέχεια στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών.

Το διάστημα από το 2004 ως το 2007, διετέλεσε διοικητής στο Νοσοκομείο Βέροιας. Η πετυχημένη θητεία του, οδήγησε στην επιλογή του ως διοικητή στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη.

Ανιψιός του αειμνήστου Δημάρχου, ιατρού Κωνσταντίνου Στάμκου, που το όνομα του φέρει μεγάλη οδός των Γιαννιτσών και εγγονός του Γρηγόρη Στάμκου που δολοφονήθηκε με πολλούς άλλους συμπολίτες μας από τα στρατεύματα Κατοχής στις 14 Σεπτεμβρίου του 1944 στο σημείο όπου υπάρχει και ομαδικός τάφος των μαρτύρων.

 


Εξελέγη πρώτη φορά στη θέση του Δημάρχου στις εκλογές του 2010.

Επανεξελέγη Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Εκλέχθηκε ξανά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more