Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Στην δίνη της κρίσης, του covid 19 και των παρακολουθήσεων…


 Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

 

Μπορεί οι βροχές στην περιοχή μας και η μερική πτώση της θερμοκρασίας, να μας έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι έχουμε έναν δροσερό Αύγουστο, εντούτοις το πολιτικό θερμόμετρο μέσα στον Αύγουστο έχει πιάσει κόκκινο λόγω της αποκαλύψεις για τις συνακροάσεις, νόμιμες σύμφωνα με την Κυβέρνηση, υποκλοπές σύμφωνα με την αντιπολίτευση.  Μάλιστα την Παρασκευή είχαμε την πρώτη μεγάλη σύγκρουση στη Βουλή, παρουσία των τεσσάρων Βουλευτών της Πέλλας, Γιώργου Καρασμάνη, Διονύση Σταμενίτη Λάκη Βασιλειάδη και Θεοδώρας Τζάκρη.

Φυσικά αυτό που φάνηκε ήταν το κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης απέναντι στην Κυβέρνηση. Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σίγουρος, μεθοδικός και με απαντήσεις που καλύπτουν το κοινό της κεντροδεξιάς, απέκρουσε με επιτυχία τις επιθέσεις. Αυτό το ζήτημα φυσικά και δεν πρόκειται να κλείσει ενώ είναι πολύ πιθανό η συζήτηση να ανοίξει και για τις συνακροάσεις προηγούμενων Κυβερνήσεων…

Θα έχει πάντως ενδιαφέρον να μάθουμε η ΕΥΠ σήμερα ποιους παρακολουθεί και για ποιο λόγο όπως και η προηγούμενη Κυβέρνηση. Η γραμμή σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ήταν πως οι συνακροάσεις στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, έγινε λόγω του ότι το Μαξίμου ήθελε να μαθαίνει τις κινήσεις του στην μάχη των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ώστε να δίνει πληροφορίες στον εκλεκτό του, φωτογραφίζοντας σαφώς τον Ανδρέα Λοβέρδο. Στη Βουλή βέβαια έφτασαν και οι καταγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η ΕΥΠ το 2018, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο κο Τέλογλου, παρακολουθούσε τον ίδιο ως υποψήφιο Πρωθυπουργό.

Αν αποδειχθεί ότι οι συνακροάσεις στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν νόμιμες, καθώς για την ασφάλεια της Χώρας δεν εξαιρείται κανείς, τότε δεν υπάρχει κανένα πολιτικό θέμα για την Κυβέρνηση και κακώς ο  Κυριάκος Μητσοτάκης απομάκρυνε τους στενούς του συνεργάτες. Από  την άλλη βέβαια αν αποδειχθεί το αντίθετο, τότε ναι υπάρχει πολιτικό πρόβλημα.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε για άλλη μια φορά πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, δηλαδή στις 30 Απριλίου του 2023. Αυτό σημαίνει πως μπροστά θα έχει να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο και απαιτητικό χειμώνα. Η οικονομική κρίση είναι εδώ και όλοι περιμένουν αν φτάσουν οι ανακοινώσεις που θα κάνει στην ΔΕΘ για αυτό που έρχεται. Πρόβλημα θα υπάρξει και με τον covid 19 που η κατάσταση έχει ξεφύγει και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει κάποιο άλλο στέλεχος του Ιού που θα είναι θανατηφόρος καθώς και το τι θα γίνει με τα νέα βελτιωμένα εμβόλια.

Αυτοί οι γρίφοι χρειάζονται δυνατούς λύτες και σίγουρα θα έχουμε μπροστά μας μια περίοδο μέχρι τον Νοέμβριο που πολλά μπορούν να αλλάξουν και πολλά θα γίνουν. Ο Πρωθυπουργός έδειξε σίγουρος ότι  Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτού του δύσκολου χειμώνα. Δεν θα φυγομαχήσω. Δεν θα εκχωρήσω την ευθύνη που μου ανέθεσε ο ελληνικός λαός. Και στο τέλος της τετραετίας θα έρθουμε να αναμετρηθούμε. Και τότε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα αποφασίσει.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν ιδού και το πήδημα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more