Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Αλλαγές

 



Αίρονται οι αδικίες χρόνων στο ασφαλιστικό με το νέο νομοσχέδιο και τις συνολικά οκτώ σημαντικές αλλαγές, υποστηρίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Γεγονός είναι ότι το νέο μίνι ασφαλιστικό, όπως παρουσιάστηκε από το υπουργείο, δίνει διεξόδους. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά περισσότερα, έτσι ώστε η πολιτική ηγεσία να μιλά για πλήρη άρση των αδικιών, που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Εκτιμήσεις


Το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει ήδη το ενδεχόμενο νέας επιδότησης στα καύσιμα μέσω Fuel Pass 3. Οι οδηγοί αδυνατούν να αντεπεξέρχονται, με τις τιμές των υγρών καυσίμων να παραμένουν πάνω από τα δύο ευρώ το λίτρο. Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης έχει διαφορετική άποψη. Οπως εκτιμά, η κατάσταση έχει ήδη εξομαλυνθεί, υποστηρίζοντας σχετικά ότι «αν ακριβύνουν και άλλο τα καύσιμα, εξετάζεται η περαιτέρω οικονομική ελάφρυνση. Προς το παρόν, οι τιμές των καυσίμων είναι χαμηλά, μαζί με την επιδότηση»...

Ψυχολόγοι


Σε ψυχολόγους έχουν μετατραπεί οι αστυνομικοί με τόσα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και εισαγγελικών παραγγελιών για ακούσιες νοσηλείες. Χρειάζεται να έχουν πραγματικά μεγάλη υπομονή και νηφάλια αντιμετώπιση, καθώς πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος να τεθεί εκτός ελέγχου η κατάσταση.


Προβληματισμός


Εντονος ο προβληματισμός στον κλάδο της οικοδομής στη Μαγνησία. Οπως αναφέρουν επαγγελματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον νομό ευρύτερα, δουλειά υπάρχει.Ωστόσο οι ανατιμήσεις στα υλικά, που σημειώνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση, αποτελούν τροχοπέδη. «Τη μία μέρα παίρνουμε δουλειές και δίνουμε τιμές στους πελάτες, ωστόσο την επομένη αγοράζοντας τα υλικά διαπιστώνουμε ότι το κοστολόγιο έχει αυξηθεί. Ετσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και ο δύσκολος χειμώνας είναι μπροστά» η επισήμανση επαγγελματιών του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more