Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Σκέψεις να αλλάξει το φορμάτ του πρωταθλήματος στην Super League1, μια καλή ιδέα για το πρωτάθλημα της Α 1 της ΕΠΣ Πέλλας....

 



AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σκέψεις να αλλάξει το φορμάτ του πρωταθλήματος στην Super League1

Στην Super League 1 γίνονται συζητήσεις για την αλλαγή του μοντέλου διεξαγωγής του πρωταθλήματος της περιόδου 2023-2024, χωρίς την κατάργηση των πλέι οφ και των πλέι άουτ. 


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ApexSports.gr οι ομάδες εξετάζουν το ενδεχόμενο περιορισμού των αγώνων προκειμένου να ολοκληρώνεται αρχές Μαϊου το πρωτάθλημα. Κι αυτό για να υπάρχει ικανός χρόνος για την ξεκούραση των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις ομάδες που εκπροσωπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στις διοργανώσεις της UEFA. Οι ομάδες μας, βάσει του ranking της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, έχουν επίσημα παιχνίδια τον Ιούλιο, οπότε η προετοιμασία τους πρέπει να ξεκινάει γύρω στα μέσα Ιουνίου.

Στην λίγκα η πρόταση που συζητείται είναι στα πλέι οφ να συμμετέχουν οι ομάδες που στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κατέλαβαν από την 1η μέχρι την 8η θέση. Βάσει του φορμάτ που καθιερώθηκε και ισχύει, στα πλέι οφ  αγωνίζονται οι ομάδες της πρώτης εξάδας. Αν τελικά αλλάξει το μοντέλο, τα παιχνίδια θα είναι μονά, και ο 1ος της κανονικής περιόδου θα υποδέχεται ως γηπεδούχος τον 2ο, τον 3ο και τον 4ο. Θα έχει δηλαδή όλους τους «μεγάλους» στην έδρα του κι αυτό θα είναι ένα πλεονέκτημα.

Με την πρόταση αυτή και εφόσον υλοποιηθεί, θα διεξάγονται συνολικά 33 αντί για 36 ματς που θα γίνουν φέτος. Οι τρεις λιγότεροι αγώνες σημαίνει ότι το πρωτάθλημα θα τελειώσει μία εβδομάδα νωρίτερα.    

Για την «μάχη» του υποβιβασμού θα αγωνίζονται οι ομάδες που τερμάτισαν από την 9η μέχρι την 14η θέση και οι αγώνες θα περιοριστούν σε 31 από 33 που θα είναι φέτος.

Οτιδήποτε απόφαση ληφθεί θα συζητηθεί πρώτα και με τους τηλεοπτικούς παρόχους, την Cosmote TVκαι τη Nova, καθώς χωρίς τα χρήματα που καταβάλουν στις ομάδες η πλειονότητα τους δεν θα ήταν βιώσιμες και θα είχαν διαλυθεί στη διάρκεια της περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more