Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Τολμηρά

 





❁ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ…

Δεν έχω καταλάβει τις αντιδράσεις των αριστερούληδων – προοδευτικών, τον λόγο της ενόχλησής τους από την πράξη αστυνομικίνας που πυροβόλησε τον Αλβανό στην πανεπιστημιούπολη στην Αθήνα. Διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό ή που δεν τον σημάδεψε καλά και δεν τον πέτυχε… μία και έξω;

■ ΠΑΙΔΙ – «ΜΑΛΑΜΑ»!

Παιδί με αξιόλογη δράση ο «επιστήμονας» Αλβανός που «έπεσε» θύμα της δράσης της ΕΛΑΣ. Κλοπές, ναρκωτικά, καταστροφές είχε στο βιογραφικό του ο φωστήρας και δεν έπρεπε η ΕΛΑΣ να του ανακόψει την δράση. Ούτε η αστυνομικίνα έπρεπε να κάνει χρήση του όπλου της, όταν κινδύνεψε η ζωή της από τον κατσαβιδάκια Αλβανό, κατά τον βουλευτή του ΚΚΕ που έτρεξε πρωί-πρωί για συμπαράσταση! 

❖ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ;

Δεν παρεμβαίνει η αστυνομία, την κατηγορούμε για αδράνεια, επιχειρεί, την κατηγορούμε για αντιδημοκρατική πράξη. Καλύτερα να την καταργήσουμε για να επικρατήσει η μπαχαλοποίηση και τα ρεμπέτ ασκέρια κι όποιος γλυτώσει! Άλλες επιλογές δεν υπάρχουν.

❁ ΧΩΡΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ!..

Σκέτος απόπατος το κτήριο της φοιτητικής εστίας στην πανεπιστημιούπολη της Αθήνας. Κάτι ανάλογο στην Θεσσαλονίκη και κάτι λιγότερο σε άλλα επαρχιακά πανεπιστήμια. Χώροι… εσταυλισμού και όχι χώροι φιλοξενίας φοιτητών που αναγκάζονται να καταφεύγουν σ’ αυτά, κυρίως επειδή δεν έχουν την πολυτέλεια της εξεύρεσης κατοικίας λόγω της οικονομικής ανέχειας. Εν τούτοις, κανένας σεβασμός από ενοίκους και καταληψίες. Υπάρχουν και οι «απ’ έξω» που καταγγέλλουν κάθε επέμβαση για την υποστήριξη της έννομης τάξης!

■ ΟΙ ΚΑΡΦΩΤΕΣ…

Αμ η άλλη! Δόκιμος αστυνομικίνα, ήταν στο πλάι των πάσης φύσεως αναρχοαλβανών και κάρφωνε τις κινήσεις της ΕΛΑΣ. Θα ορκίζονταν, λέει, την επόμενη εβδομάδα για να υπηρετήσει την πατρίδα, όπως λέει και ο όρκος τους! Τι κρίμα! Έχασε ένα «λουλούδι» το σώμα Δίωξης του εγκλήματος και το κέρδισε ο κόσμος της αναρχίας!

 ❖ Η ΚΟΡΗ…

Είναι πολύ καλό παιδί η κόρη μου η αστυνομικίνα, λέει η μάνα της και συμπληρώνει: «Απλά είναι ερωτευμένη κοπέλα και αστυνομικίνα». Εκείνα όμως τα ποσταρίσματα στο διαδίκτυο με το περίστροφο ανά χείρας, δίπλα στους εγκληματίες Αλβανούς, τι τα ήθελε; 

❁ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ…

«Δεν είμαστε ακροδεξιοί, αλλά κεντροδεξιοί», λένε τώρα οι Ιταλοί που θα σχηματίσουν κυβέρνηση οσονούπω και μετά το 46% που συγκέντρωσαν στις εκλογές την περασμένη Κυριακή. Το ότι στα 19 της η Μελόνι μια συμπάθεια την έτρεφε για τον Μουσολίνι, μην το κάνουμε και τεράστιο θέμα!

■ ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ!..

Άμα θαυμάζεις Μουσολίνι βαπτίζεσαι φασίστας-ακροδεξιός κι άλλα τέτοια. Άμα θαυμάζεις Στάλιν είσαι δημοκράτης τεράστιος και αριστερός με όλα τα συμπαρομαρτούντα. Ειδικά άμα έχεις ανατραφεί με Στάλιν και κομμουνιστικές ιδέες, τότε έχεις όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του κόσμου αλλά εκτός Σοβιετίας!

 ❖ Η ΕΥΧΗ…

«Ονειρεύομαι μια Ευρώπη ελεύθερων και κυρίαρχων λαών. Καλή τύχη Αλέξη Τσίπρα», Giorgia Meloni, 21 Ιανουαρίου 2015, 11:22! Κατά τα άλλα, η μία με Μουσολίνι ο άλλος με Στάλιν! Τα άκρα συναντώνται τελικά. Οι τρόποι καλής συμπεριφοράς επιβάλλουν αντιστροφή των ευχών από τον Αλέξη μας προς τη Μελόνι, η οποία όπου νάναι μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο, θα τ’ αλλάξει όλα στην Ιταλία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση!



❖ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ; 

Είναι κόμμα προδιαγραφών το ΠΑΣΟΚ και όχι διαμαρτυρίας, μας λέει ο νέος πρόεδρος του Ν. Ανδρουλάκης. Τον πιστεύουμε… μέχρι το Θεό και μην κάνει άλλη προσπάθεια να μας πείσει. Τον περισσότερο καιρό που είναι πρόεδρος, ασχολείται με το να μας πείσει πως άδικα και παράνομα η ΕΥΠ τον είχε βάλει στο στόχαστρο προτού γίνει πρόεδρος. Κατά τ’ άλλα, έχει προδιαγραφές ακόμη και για να κυβερνήσει τη χώρα και γι’ αυτό ζητάει να του δώσει δύναμη ο λαός από την πρώτη εκλογική διαδικασία!

❁ Η ΚΑΘΗΛΩΣΗ…

Οι άτιμες οι δημοσκοπήσεις όμως έχουν άλλη άποψη και καθηλώνουν στην τρίτη θέση τον Ν. Ανδρουλάκη, που την έχει δει κυβερνήτης! Το καλό όμως είναι ότι ξεκόλλησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από 6-7% και έχει ξεπεράσει το 10%. Ότι και να κάνει στις εκλογές τις επόμενες, θα αναγκαστεί να γίνει υποστύλωμα με προοπτική κάποτε να ανέβει τα σκαλιά της εξουσίας… 


❁ ΤΟ ΚΕΠΑ…

Φαίνεται πως πάει να μπει σε μια λογική η λειτουργία των ΚΕΠΑ, που έχει να κάνει με τις εξετάσεις που πρέπει να γίνονται από υγειονομική επιτροπή για τη γνωμάτευση αναπηρίας. Μια αρρωστημένη κατάσταση που επικρατούσε, οδηγείται σε οριστική λύση με την απόφαση που πήρε το αρμόδιο υπουργείο του Κ. Χατζηδάκη να τελειώνουν μια κι έξω με τους ενδιαφερόμενους, κάποιοι από τους οποίους σε τακτικά διαστήματα έπρεπε να περνούν από ΚΕΠΑ, για να διαπιστωθεί αν στο κομμένο πόδι… φύτρωσε καινούργιο! 

■ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΕΛΟΣ!

Πλέον η ταλαιπωρία αναπήρων θα μειωθεί στο ελάχιστο, αφού όλα θα λειτουργούν ψηφιακά. Η επίσκεψη στα ΚΕΠΑ θα γίνεται μια φορά και όλα θα γίνονται ψηφιακά, εκτός από τις εξετάσεις από γιατρούς. Μεταξύ άλλων, καταργείται και το παράβολο των 46 ευρώ!

  

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

ggtolmiros@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more