Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

«Φωτιά» στο αυτοδιοικητικό σκηνικό στον Δήμο Πέλλα...

 


Το αυτοδιοικητικό σκηνικό στον δήμο Πέλλας το τελευταίο διάστημα έχει πάρει «φωτιά», καθώς έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες ενόψει της επόμενης δημοτικής κάλπης


Εντονες διεργασίες, ζυμώσεις και προσεγγίσεις με φόντο τις επόμενες δημοτικές εκλογές

 

«Φωτιά» παίρνει το αυτοδιοικητικό σκηνικό στον Δήμο Πέλλας, τον μεγαλύτερο Δήμο της Περιφερειακής ενότητας,  όπου οι διεργασίες και οι ζυμώσεις είναι αρκετά πυκνές σχεδόν έναν χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.,Μάλιστα το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα. 


Ο σημερινός δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος, αν και δεν το έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα, είναι δεδομένο ότι θα γίνει εκ νέου υποψήφιος. Στην ομάδα πλειοψηφίας τα μέλη έχουν ήδη ενημερωθεί για νέες προσθήκες υποψηφίων, οι οποίοι πήραν το πράσινο φως να δραστηριοποιηθούν πιο ενεργά, συμμετέχοντας στις δράσεις του δήμου. Άρα ο Δήμαρχος κος Στάμκος κινείται σε αυτοδιοικητικούς ρυθμούς και φυσικά ποντάρει αφενός στην δική του παρουσία στον δεύτερο γύρο και αφετέρου στον κατακερματισμό της αντιπολίτευσης, ώστε ο τρίτος συνδυασμός να αποτελεί την καλύτερη δεξαμενή στον δεύτερο γύρο, ώστε να λάβει το 50 Plus που αποτελεί αντικειμενικό στόχο. 

Ομως, ο καταλύτης που έχει «πυροδοτήσει» διεργασίες σε όλα τα επίπεδα στον δήμο Ρήγα Πέλλας είναι η πρόθεση του Στάθη Φουντουκίδη να ηγηθεί ψηφοδελτίου και μάλιστα με ενίσχυση μετά την υποψηφιότητα Γυριχίδη που ήταν υποψήφιος με τον Γρ. Στάμκο. Μάλιστα από το επιτελείο του διαρρέεται ότι θα έρθουν και άλλες εκπλήξεις. 

Από εκεί και πέρα κλασικά, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολιτευσης Στάθης Καστερίδης, κινείται με γνώμονα την συγκρότηση ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με την παρουσία στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τη Νέα Δημοκρατία. 

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης έχει ξεκινήσει και αυτός τον αγώνα και προσεγγίζει προσωπικότητες όπως ο επιχειρηματίας Στέφανός Κασίδης καθώς και ο γιατρός Θωμάς Μουμτσιδέλης που στο παρελθόν ήταν νομαρχιακός σύμβουλος. Φημολογείται δε εντόνως ότι ήδη έχει προσεγγίσει και τον έχουν προσεγγίσει αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής, τα οποία εξέφρασαν την πρόθεση να συμπορευτούν μαζί του. 


Αυτή η δραστηριοποίηση δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στην περιοχή του δήμου Πέλλας συγκεντρώνει ένα σεβαστό ποσοστό δυνάμεων, αλλά ούτε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το οποίο στις προηγούμενες εκλογές δεν κατέβασε δικό του υποψήφιο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα καταλήξουν οι διεργασίες ώστε να κατέλθει υποψήφιος με προοδευτικό πρόσημο. 

Πληροφορίες της Άποψης αναφέρουν πως στελέχη του  ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά πράγματα της περιοχής, διαβλέποντας ότι θα μπορούσε στο πρόσωπό του γνωστού δικηγόρου Θέμη Αχτσιόγλου να συγκροτηθεί μία αυτοδιοικητική συμμαχία με προοπτική νίκης στον δήμο.

Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως δεν έχει εκκινήσει τις διαδικασίες για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πλην όμως, εκτιμάται πως στους περιφερειακούς καλλικρατικούς δήμους δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα αφενός και αφετέρου θα επιδιώξει ευρύτερες συμμαχίες στηρίζοντας ανεξάρτητους υποψηφίους με πρόσημο στην τοπική κοινωνία.


Σε ένα τέτοιο πλαίσιο η υποψηφιότητα Καστερίδη  θεωρείται ότι μπορεί να «κουμπώσει», αν σκεφτεί κανείς ότι Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Ηλία Θεοδωρίδη που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, θα εν εκ νέου υποψήφιοι με τον κο Καστερίδη.

Εξάλλου, τον προσανατολισμό του να είναι ξανά υποψήφιος μόνο αν συμφωνήσει η πλειοψηφία των συμβούλων του συνδυασμού του, φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε φίλους και συνεργάτες του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου Χαράλαμπος Πάσχος.

Η περίπτωση του Λάκη Τεκτερίδη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς και ο ίδιος κινείται για συγκρότηση ψηφοδελτίου με τις πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο όσο περνά ο χρόνος να μειώνονται. 

Τέλος, εκτός απροόπτου, επικεφαλής με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον δήμο θα είναι εκ νέου η δημοτική σύμβουλος Ολυμπία Παπαδοπούλου, η οποία έχει μία δυναμική παρουσία στα δημοτικά συμβούλια και στην αυτοδιοικητική ζωή της περιοχής.


Όλα τα σενάρια πάντως βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο διεργασιών, διότι μεσολαβούν οι βουλευτικές εκλογές, οι οποίες εκ των πραγμάτων θα διαμορφώσουν νέα δεδομένα και πολιτικούς συσχετισμούς σε τοπικό επίπεδο.

Το σίγουρο είναι ότι με δεδομένο ότι το 2023 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, οι διεργασίες για τη συγκρότηση συνδυασμών στον δήμο Πέλλας θα γίνουν πιο έντονες μέσα στους επόμενους μήνες και σε γενικές γραμμές θεωρούνται όλα ανοιχτά για τα σχήματα, τα οποία εν τέλει θα προκύψουν.

Ο Πρωθυπουργός 
Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον αρχαιολογικό χώρο του Μουσείου της Πέλλας ήταν σημαντική μιας και ο ίδιος ανακοίνωσε σημαντικά έργα για την περιοχή. Αμέσως μετά ήπιε καφέ με νέους στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών. Στο Μουσείο έδωσαν τον παρών ο Δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος που τον υποδέχθηκε καθώς και οι υποψήφιο Δήμαρχοι Στάθης Καστερίδης, Θεόδωρος Θεοδωρίδης και Στάθης Φουντουκίδης. Στην συνέχεια στην σύσκεψη στην Περιφερειακή ενότητα Πέλλας στην σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, συμμετείχε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος που λογικά παρουσίασε έναν σχεδιασμό έργων του Δήμου Πέλλας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην συνέχεια στην εκδήλωση στον πολυχώρο Καταρράκτες έδωσαν το παρόν ο Θεοδωρος Θεοδωρίδης καθώς και ο Στάθης Καστερίδης με στελέχη τους. 

Η κόντρα για τον μαραθώνιο 
Αλλά πριν από όλα, κόντρα αναπτύχθηκε με φόντο την διοργάνωση του μαραθωνίου του Δήμου Πέλλας, καθώς στέλεχος της Δημοτικής αρχής κατηγόρησε τον κο Καστεριδη ότι για λόγους αυτοπροβολής έδωσε την εκκίνηση στον μαραθώνιο χωρίς να είναι έτοιμοι οι διοργανωτές. Στην συνέχεια ακολούθησε ένας χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων. Αυτό πάντως που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου κου Καραφυλλιά ο οποίος τόνισε ότι  έχει και προσωπικές δουλειές ενώ ταυτόχρονα είναι και αντιδήμαρχος και μάλιστα στο γκαράζ. Αναρωτιόμαστε πως βρίσκει χρόνο και μπορεί να ασκεί την εργασία του την ίδια ώρα που οι αρμοδιότητες της συγκεκριμένης αντιδημαρχίας είναι αυξημένων καθηκόντων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more