Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Τα χειρότερα μέρη για να πάτε χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής

 



 

Αν φοράτε γυαλιά ή φακούς επαφής, για οποιονδήποτε λόγο, γνωρίζετε ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι υποφερτό, το να έχετε ξεχάσει να τα πάρετε μαζί σας, αλλά σε κάποιες άλλες είναι βασανιστικό. Παρακάτω θα βρείτε τα χειρότερα μέρη, στα οποία μπορείτε να πάτε χωρίς τα γυαλιά οι τους φακούς επαφής σας

 

Σε σινεμά

 

Ίσως σας έχει τύχει να έχετε κανονίσει να πάτε σινεμά και μόλις φτάνετε, να συνειδητοποιείτε ότι τα γυαλιά ή οι φακοί επαφής σας δεν είναι πουθενά και τα έχετε ξεχάσει σε κάποιο απ’ τα έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/ σας. Όμως δεν έχετε χρόνο να πάτε σπίτι να τα πάρετε, οπότε κάθεστε να δείτε την ταινία, ακόμα και αν δεν βλέπετε τίποτα.

 

Ακόμα χειρότερο, είναι η ταινία να είναι σε κάποια γλώσσα που δεν καταλαβαίνετε και να μην μπορείτε να διαβάσετε τους υπότιτλους.

 

Σε θέατρο

 

Παρόμοιο με το μην πάρετε μαζί τα γυαλιά σας ή τους φακούς επαφής σας στο σινεμά, είναι να μην τα πάρετε μαζί σας στο θέατρο.

 

Αντικειμενικά, ένα εισιτήριο για το θέατρο, μπορεί να φτάσει σε αρκετά υψηλή τιμή, οπότε καλό είναι να έχετε όσο καλύτερη εικόνα της εμπειρίας γίνεται.

 

Αυτό όμως είναι δύσκολο να το κάνετε, όταν δεν μπορείτε να διακρίνετε τους ηθοποιούς μεταξύ τους και να δείτε καθαρά τι συμβαίνει πάνω στην σκηνή.

 

Σε συναυλία

 

Πάλι όπως στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, χάνετε σημαντικό κομμάτι από μία συναυλία, αν δεν έχετε πάρει τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής σας μαζί, εκτός αν είστε στην πρώτη γραμμή.

 

Αν είστε πιο πίσω, το πιθανότερο είναι να αρκεστείτε στο να ακούτε την μουσική και να κοιτάτε τι γίνεται στην σκηνή μέσω κάποιου κινητού, που τραβάει βίντεο.

 

Σε μάθημα

 

Ειδικά αν πρόκειται για μάθημα σε αμφιθέατρο, είναι δύσκολο να παρακολουθήσετε χωρίς τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής σας, αν όχι αδύνατον.

 

Αν βρίσκετε στην πρώτη σειρά, ίσως κάτι να διακρίνετε από τον πίνακα ή από τον προτζέκτορα. Αν πάλι όμως είστε πίσω – πίσω, σίγουρα οι διαφάνειες και τα γράμματα στον πίνακα θα σας φαίνονται σαν μουντζούρες.

 

Σε βιβλιοθήκη

 

Στην βιβλιοθήκη κατά κύριο λόγο, πάτε για να διαβάσετε από τα βιβλία και τις σημειώσεις σας, ή από το λάπτοπ σας. Δυστυχώς, δεν είναι εύκολο να το κάνετε αυτό, αν δυσκολεύεστε να δείτε χωρίς τα γυαλιά σας. Συγκεκριμένα η οθόνη του λάπτοπ, μάλλον θα σας κουράσει πολύ γρήγορα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more