Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Πράγματα που δεν πρέπει να έχετε εκτεθειμένα όταν έχετε παιδιά

 



 

Αν έχετε παιδιά, σίγουρα γνωρίζετε πόσο σκανταλιάρικα μπορούν να γίνουν. Αυτό σημαίνει όμως, ότι είναι πολύ εύκολο να βάλουν τους εαυτούς τους σε επικίνδυνες καταστάσεις. Για να αποφύγετε αυτά τα δυσάρεστα, είναι καλό να γνωρίζετε ποια είναι κάποια πράγματα, που δεν πρέπει να έχετε εκτεθειμένα στο σπίτι, όταν έχετε παιδιά. Στην συνέχεια, θα βρείτε μερικά από αυτά.

 

Μυτερά αντικείμενα

 

Διάφορα μυτερά αντικείμενα, όπως είναι οι καρφίτσες, οι βελόνες και οι πινέζες, είναι επικίνδυνα για όλους. Πόσο μάλλον για τα μικρά παιδιά!

 

Αν έχετε μυτερά αντικείμενα στο σπίτι σας, πρέπει να τα κρατάτε μακριά από τα παιδιά σας. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να κάνουν από την άγνοιά τους, αν δούνε κάποιο μυτερό αντικείμενο στο πάτωμα ή στο γραφείο σας.

 

Αιχμηρά αντικείμενα

 

Τα αιχμηρά αντικείμενα πρέπει πάντα να είναι φυλαγμένα, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Δηλαδή όταν σταματάτε να μαγειρεύετε, πρέπει να βάζετε το μαχαίρι σας πίσω στο συρτάρι του, όταν σταματάτε να κάνετε χειροτεχνίες, πρέπει να βάζετε το ψαλίδι στην θέση του και όταν σταματάτε να ανοίγετε συσκευασίες, πρέπει να κρύβετε κάπου το κοπίδι.

 

Θα είναι πολύ επικίνδυνο, αν τα παιδιά σας βρούνε ένα μαχαίρι πάνω στα έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/ σας.

 

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα αιχμηρά αντικείμενα πρέπει να είναι φυλαγμένα καλά, σε μέρη στα οποία δεν έχουν πρόσβαση τα παιδιά σας.

 

Μικροσκοπικά αντικείμενα

 

Σίγουρα έχετε δει σε πολλές συσκευασίες, ότι γράφεται η ένδειξη «κίνδυνος πνιγμού». Αυτή η ένδειξη, υπάρχει για πολύ σημαντικό λόγο.

 

Τα μικροσκοπικά αντικείμενα είναι πολύ επικίνδυνα, αν πέσουν στα χέρια των παιδιών σας. Είναι πολύ πιθανό λόγω της περιέργειά τους, να καταπιούνε κάποιο μικροσκοπικό αντικείμενο και να χρειαστεί να τρέξετε στο νοσοκομείο.

 

Για αυτόν τον λόγο, αν έχετε μικρά αντικείμενα στο σπίτι σας, όπως είναι τα μικρά παιχνίδια, τα δαχτυλίδια και οι βόλοι, δεν πρέπει να έχουν τα παιδιά σας πρόσβαση σε αυτά.

 

Χάπια

 

Τα μικρά παιδιά, δεν γνωρίζουν την σημασία των χαπιών και των φαρμάκων. Αυτό σημαίνει, ότι αν βρούνε κάποιο χάπι εκτεθειμένο πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, μπορεί να νομίσουν ότι πρόκειται για κάποια καραμέλα.

 

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, γιατί δεν γνωρίζετε τι παρενέργειες μπορεί να έχει το χάπι. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, είναι ανάγκη να επικοινωνήσετε με τον γιατρό του παιδιού σας άμεσα.

 

Πρίζες χωρίς προστατευτικά

 

Πάντα πρέπει οι πρίζες σας να είναι ασφαλισμένες. Δεν θέλετε σε καμία περίπτωση, το παιδί σας να βάλει το χέρι του σε μία πρίζα, που δεν έχει προστατευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more