Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Η Σαλίνα Γαβαλά μοιράζεται «Το επόμενο της δάκρυ»

Είναι μία από τις πιο δυνατές παρουσίες στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού. Η Σαλίνα Γαβαλά έχει ήδη αφήσει ένα έντονο μουσικό αποτύπωμα με δύο albums, ζωντανές εμφανίσεις αλλά και τις δικές της μουσικοθεατρικές  παραστάσεις αυτοβελτίωσης που χαρακτηρίζονται ως λυτρωτικές.

Η Σαλίνα Γαβαλά έχει σπουδάσει θεατρολογία, υποκριτική, χορό και μουσική. Η δραστηριότητά της έντονη αλλά η αναγνώριση ήρθε με την συμμετοχή της στην "Όμορφη πόλη" σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης και στο Ηρώδειο. Η εσωτερική της ανάγκη για ανασκόπηση και αυτογνωσία και το πάθος της για το θέατρο και το τραγούδι την οδήγησε να τα ενώσει με τη συγγραφή δύο μουσικοθεατρικών έργων, τα «Όνειρα Γλυκά» και το «Πάρτυ Γενεθλίων» που παρουσιάστηκαν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και στο  Μέγαρο Μουσικής αντίστοιχα. Η συγκλονιστική της ερμηνεία κέρδισε κοινό και κριτικούς και οι παραστάσεις αυτές την καθιέρωσαν.

Ωστόσο η μεγάλη αγάπη για το τραγούδι και τα live είναι πάντα εκεί. Η καινούρια χρονιά υπόσχεται ένα καινούριο album και ο προάγγελος αυτού είναι το καινούριο της τραγούδι με τίτλο «Το επόμενο μου δάκρυ» σε μουσική Γιώργου Καραδήμου και στίχους Σταύρου Σταύρου που κυκλοφορεί από τη MINOS-EMI.

Youtube : https://www.salinagavala.gr/YouTube-Dakry.html

Η Σαλίνα Γαβαλά κλείνει τις πληγές, αφήνει πίσω το παρελθόν και τα τραύματα και αγκαλιάζει όσα θαύματα της φέρνει το μέλλον. Νικάει τα σκοτάδια της ψυχής της και επιλέγει το φως. Ξαναγράφει την ιστορία της με θετική ματιά και μετατρέπει τα δάκρυα λύπης σε δάκρυα χαράς.

Το τραγούδι πρωτοακούστηκε στο «Πάρτυ Γενεθλίων» και τώρα ξεκινά το καθολικό του ταξίδι.

Παράλληλα η Σαλίνα Γαβαλά ετοιμάζει μια σειρά συναυλιών όπου θα βρεθεί στη σκηνή με αγαπημένους φίλους της, ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Το επόμενο μου δάκρυ

Το επόμενο μου δάκρυ δεν θα είναι από τα λάθη καμωμένο
Ούτε θα ‘ναι από τη λύπη, που από χρόνια ότι μου ανήκει είναι ξένο
Κάθε δάκρυ των ματιών μου, δε θα είναι το γνωστό μου πια το κλάμα
Θα ναι εκείνες οι χαρές μου, που τις έκανα δικές μου από θαύμα

Θα ναι εκείνοι που θα έρθουν και θα γίνουνε δικοί μου
Θα ναι εκείνοι που ‘χουν φύγει κι όμως ζούνε στη ζωή μου
Τα μικρά τ’ ασήμαντα μου, που σημαίνουν πάντα κάτι
Όλα εκείνα που ομορφαίνουν κάθε επόμενο μου δάκρυ

Το επόμενο μου δάκρυ δε θα έχει μέσα αλάτι της πληγής μου
Θα ‘ χει κάτι  απ’ την ελπίδα
σαν μεγάλωνα που είδα
στους γονείς μου
Κάθε δάκρυ των ματιών που δε θα είναι των γνωστών μου πια το κλάμα
Θα ναι εκείνες οι χαρές μου, που τις έκανα δικές μου από θαύμα

Ποια είναι η Σαλίνα Γαβαλά

Γεννήθηκε στο Λονδίνο, μεγάλωσε στην Κύπρο και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε θεατρολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποκριτική με υποτροφία του ΘΟΚ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος καθώς και υποκριτική για τον κινηματογράφο στην Αμερική στο NYFA (Los Angeles). Οι σπουδές της περιλαμβάνουν επίσης χορό (κλασσικό μπαλέτο) και μουσική (πιάνο).

Πολυτάλαντη και πολύπλευρη η Σαλίνα Γαβαλά έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικά άλμπουμ το «Πονάει η Αγάπη» και «Το Καινούριο Σου Όπλο».

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς δημιουργούς όπως ο Νίκος Αντύπας,  ο Νίκος Μωραΐτης, ο Αντώνης Μιτζέλος, η Sunny Μπαλτζή, ο Νίκος Ζούδιαρης, ο Μάνος Ξυδούς ο Στέφανος Κορκολής κα καθώς και με εκλεκτούς συναδέλφους της όπως ο Γιάννης Κότσιρας, οι Onirama, ο Χρήστος Δάντης, οι C:REAL, ο Γιώργος Καραδήμος, ο Λάκης Παπαδόπουλος, η Ευρυδίκη, ο Δημήτρης Κοργιαλάς, ο Γιάννης Σαββιδάκης κ.α

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Να με προσέχεις», «Αμαρτίες γονέων», «Ξέχασέ με» κ.α.

Το 2014 κυκλοφόρησε  την ποιητική συλλογή «Ηδονές οδύνες» από τις εκδόσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

Το 2016 ήταν η coach στην ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους στο ΧFACTOR και κέρδισαν την πρώτη θέση, ενώ και την επόμενη χρονιά ήταν και πάλι coach αυτή τη φορά στο πλευρό του Μπάμπη Στόκα.

Το 2018 ανέβηκε η πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση αυτοβελτίωσης που έγραψε, το «ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ» στο σύγχρονο θέατρο και στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο όπου έπαιξε μαζί με την Ελπίδα.

Το 2019 και μέχρι το 2022 συμμετείχε  στην μουσική παράσταση για τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Όμορφη Πόλη» σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, με την λαϊκή ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη  που ανέβηκε με τεράστια επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης στο Ηρώδειο και σε άλλα θέατρα της Ελλάδας.

Το 2022 έρχεται η δεύτερη μουσικοθεατρική παράσταση αυτοβελτίωσης το «Πάρτι γενεθλίων» πάλι σε δικό της κείμενο. Παρουσιάζει στη μουσική σκηνή Άλσος των επιχειρήσεων Μαροσούλη και αργότερα στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής.  Πρόκειται για έναν πρωτότυπο μουσικό θεατρικό μονόλογο σε σκηνοθεσία του Φίλιππου Σοφιανού που συνδυάζει ερμηνεία, τραγούδι με ζωντανή ορχήστρα και για πρώτη φορά την τεχνολογία των ολογραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more