Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

«Ζωτικής σημασίας για το Νομό Πέλλας η σύνδεση με την Εγνατία Οδό»



ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ: « Η Εγνατία Οδός Α.Ε. προχωράει στην αίτηση χρηματοδότησης της μελέτης του κόμβου Νισελίου – Αλεξάνδρειας - Γιαννιτσά»



Το ζήτημα της σύνδεσης του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό επανέφερε με το τοποθέτηση του συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής (25-07-2013) ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.


Με αφορμή την παρουσία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  κ. Χρυσοχοϊδη και του Προέδρου της Εγνατίας Α.Ε. κ Σαββαϊδη Παρασκευά ο κ. Σταμενίτης κατέθεσε εκ νέου την πρόταση του σχετικά με τον καθορισμό με νέα χάραξη α. της οδού Γιαννιτσά – Αλεξάνδρεια – Νησέλι, και την ένταξη αυτής στο δίκτυο καθέτων της Εγνατίας Οδού, και β. του τρίτου κομματιού Βέροια – Νάουσα (σύνδεση κάθετης με Εγνατία Οδό ), ώστε ο Νομός Πέλλας να έχει ολοκληρωμένη σύνδεση με την Εγνατία Οδό.

Ο κ. Σαββαϊδης απαντώντας στην τοποθέτηση του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη υπογράμμισε ότι έχει πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση τόσο με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.  Χρυσοχοΐδη όσο και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα για το θέμα της καθέτου Εγνατία - Γιαννιτσά και τόνισε ότι θα αιτηθεί από την Εγνατία Οδό Α.Ε. η χρηματοδότηση της μελέτης του κόμβου Νισελίου – Αλεξάνδρειας   και η σύνδεση αυτού με το δρόμο Έδεσσα – Γιαννιτσά – Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ο κ. Σαββαϊδης υπογράμμισε πως μέσα στη βδομάδα που διανύουμε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more