Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Δημοπρατείται από τον Δήμο Πέλλας το έργο ΄΄Κατασκευή δεξαμενής – Αντλιοστασίου και αξιοποίηση αρδευτικής γεώτρησης στη θέση ΄΄ΤΣΑΙΡΙΑ΄΄ Σταυροδρομίου΄΄ !

γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου
Δημοπρατείται στις 30 Ιουλίου από τον Δήμο Πέλλας το έργο ΄΄Κατασκευή δεξαμενής – Αντλιοστασίου και αξιοποίηση αρδευτικής γεώτρησης στη θέση ΄΄ΤΣΑΙΡΙΑ΄΄ Σταυροδρομίου΄΄.
   Το έργο θα εκτελεστεί μέσα από το πρόγραμμα΄leader και τη δράση ΄΄έργα υποδομής μικρής κλίμακας (μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα, έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων, μικρά έργα πρόσβασης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις΄΄ με προϋπολογισμό 162.112,60 ευρώ συν το Φ.Π.Α.

    Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός έργου που ξεκίνησε από τους πρώην Δήμο Κρύας Βρύσης και τη Νομαρχία Πέλλας, εξυπηρετώντας σε πρώτη φάση γύρω στα 150 στρ. αγροτικής δημοτικής έκτασης με θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και λέμε σε πρώτη φάση, γιατί αργότερα έχει την δυνατότητα της επέκτασης του και σε διπλανές γεωργικές εκτάσεις στις οποίες με παλαιότερη εργολαβία είχε γίνει επέκταση του δικτύου άρδευσης και χρειάζεται μόνο την σύνδεση με το κεντρικό αντλιοστάσιο.
  Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για τους αγρότες του Σταυροδρομίου λόγω και του είδους των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, θερμοκήπια.  



    Σημαντική ήταν η συμβολή στην προώθηση των μελετών του έργου μέχρι το τελικό στάδιο της κατασκευής του, από τον πρώην Αντιδημάρχου Τ.Υ. Σικοβάρη Βασίλη, ο οποίος γνώριζε από πρώτο χέρι (τόπος καταγωγής του) το πρόβλημα που υπήρχε στην περιοχή αυτή με την άρδευση του οποίου είχε ξεκινήσει την επίλυση του, από την περίοδο της θητείας του στον Δήμο Κρύας Βρύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more