Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Όλυμπο

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Όλυμπο
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στη βόρεια πλαγιά της χαράδρας του Ενιπέα. Η φωτιά εντοπίστηκε από τον κ. Στάθη Τριανταφυλλίδη, περίπου στις 10.20 και άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και τα καταφύγια «Σπήλιος Αγαπητός», Πετρόστρουγκας και Πριόνια.


Δύο μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ο διαχειριστής του καταφυγίου στα Πριόνια, κ. Δημήτρης Κυρίτσης, λειτούργησαν ως παρατηρητές και συνεργάστηκαν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία με σκοπό να κατευθυνθεί το ελικόπτερο στο εξαιρετικά δύσβατο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά. Οι συντεταγμένες για την εστία της φωτιάς δόθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων της ΕΟΔ, μέσω του ραδιοδικτύου της, για τον άμεσο εντοπισμό της από το ελικόπτερο.

Με την άριστη και ταχύτατη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το ελικόπτερο συνεχίζει να πραγματοποιεί ρίψεις νερού με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Στο σημείο επιχειρούν 10 άνδρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται 10μελές πλήρωμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για να συνδράμει εφόσον χρειαστεί.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more