Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε παιδί στον πεζόδρομο της Κρύας Βρύσης τραυματίζοντας το στον ώμο!

Ένα δυσάρεστο γεγονός συνέβη την Κυριακή 11 Αυγούστου στον πεζόδρομο της Κρύας Βρύσης, ευτυχώς όχι με πολύ σοβαρές συνέπειες. Ποιο συγκεκριμένα. Το βράδυ της Κυριακής παιδί ευρισκόμενο επίσκεψη με τους γονείς του σε συγγενικά πρόσωπα στην Κρύα Βρύση θέλησαν να γευματίσουν σε μία ταβέρνα στο κέντρο της πόλης. Ένα κέντρο όμως που σφύζει από σημαντικό αριθμό αδέσποτων σκυλιών.   

   Καθισμένο λοιπόν στην ταβέρνα με τους δικούς του δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από ένα αδέσποτο σκυλί με συνέπεια να τον τραυματίσει αρκετά σοβαρά στον αριστερό ώμο, και τους δικούς του ανθρώπους έντρομη να σπεύδουν να το μεταφέρουν αρχικά στο Κ.Υ. Κρύας Βρύσης και στην συνέχεια στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και να διαπιστώσουν την σοβαρότητα της κατάστασης των τραυμάτων. Ευτυχώς για το παιδί τα τραύματα ήταν επιφανειακά ενώ και το σκυλί που το είδε κτηνίατρος την επόμενη ημέρα το πρωί δεν έδειχνε σημάδια λυσσασμένου. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πέλλας οι οποίες όπως μας δήλωσαν οι συγγενείς, ήταν άμεσο το ενδιαφέρον τους, όπως και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κ.Υ.
      Το θέμα των αδέσποτων σκυλιών είναι ένα χρόνιο και πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο διαρκώς καταβάλλονται προσπάθειες από τον δήμο για να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά με στειρώσεις, συγκέντρωση τους σε ειδικό χώρο κ.α. Αυτό όμως που διαπιστώνουμε δυστυχώς καθημερινά τόσο στην Κρύα Βρύση όσο και στα άλλα χωριά και πόλεις του δήμου είναι η κατάσταση να χειροτερεύει και όχι να βελτιώνετε. Ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες όπου οι οικογένειες και τα παιδιά βγαίνουν και συχνάζουν σε υπαίθριους χώρους πάρκα, εστιατόρια, αναψυκτήρια υπάρχουν ανάλογα περιστατικά.
    Και ως ένα σημείο ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του ευθύνες για την κατάσταση αυτή, γιατί πολλά από αυτά έχουν περιλαίμιο λουράκι, που σημαίνει ότι ανήκαν κάπου και αφέθηκαν ελεύθερα, γεγονός που δεν τιμάει τον πολιτισμό και την φιλοζωική μας κουλτούρα. Δεν πρέπει να ζητάμε συνεπώς μόνον από τον δήμο να είναι υπεύθυνος απέναντι στους πολίτες του, θα πρέπει και εμείς οι ίδιοι να δείχνουμε την ανάλογη συμπεριφορά με την στάση και τις ενέργειές μας.


Γράφει ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more