Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ελίζα Βόζεμπεργκ (ΝΔ-EPP): ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛIΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ


Φίλες  και φίλοι,
 Στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τη φετινή χρονιά μονοπώλησε το ενδιαφέρον το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα, που απασχολεί έντονα ολόκληρη την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό. Ο Πρόεδρος Γιούνκερ ανακοίνωσε τα νέα μέτρα – νομοθετικά και μη - που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου και έκανε έκκληση στα κράτη μέλη να δείξουν στην πράξη περισσότερη αλληλεγγύη, όπως επιτάσσουν οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες.

Παράλληλα, η Ολομέλεια αυτή είχε ιδιαίτερη σημασία για μένα, καθώς ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η έκθεσή μου για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία σε ανώτατα αξιώματα στην επιστήμη και την εκπαίδευση, η οποία  αποτελεί ένα ακόμη θετικό βήμα προς την καθολική ισότητα των δύο φύλων σε όλους τους τομείς και αναδεικνύει το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς αυτή την κατεύθυνση.

Από το παρόν ενημερωτικό σημείωμα δεν θα μπορούσε να λείπει βέβαια και η σχετική παρέμβασή μου στα πλαίσια ψήφισης της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ για τα έτη 2013-2014, στην οποία ήμουν εισηγήτρια εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καταθέτοντας τροπολογίες που έγιναν ευρέως αποδεκτές, όπως για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, των προσφύγων, των ανηλίκων και των ατόμων με αναπηρίες.



 ΥΓ: Σας ευχαριστώ θερμά για τη μέχρι τώρα ανταπόκρισή σας και θα περιμένω εκ νέου τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στο e.vozemberg@parliament.gr
Με εκτίμηση,
Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη
Ευρωβουλευτής ΝΔ – ΕPP GROUP
Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΛΚ) για θέματα Νομικών και Εσωτερικών Υποθέσεων.
Μέλος των Επιτροπών Μεταφορών και Τουρισμού (ΤRΑΝ),  Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών  Υποθέσεων (LIBE),  Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μέλος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ/ Τουρκίας και της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Share
Tweet
+1
Forward

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση της Ευρωβουλευτού ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ για την ίση πρόσβαση των γυναικών στα ανώτατα αξιώματα στην επιστήμη και την εκπαίδευση


Με συντριπτική πλειοψηφία υιοθετήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η έκθεση της Ευρωβουλευτού ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ , εισηγήτριας εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά την επαγγελματική τους εξέλιξη στα ανώτατα αξιώματα στην επιστήμη, την έρευνα και την ακαδημαϊκή καριέρα.

Κύριος στόχος της εν λόγω έκθεσης αποτελεί η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής, για την επίτευξη καθολικής ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών κατά τη σταδιοδρομία τους στην επιστήμη, την εκπαίδευση και την τεχνολογία.


Δείτε το βίντεο εδώ

 

Ενδυνάμωση των Θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ και όχι εκμετάλλευση για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων - Έκθεση της Ευρωβουλευτού Ελίζας Βόζεμπεργκ εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
 


Ψηφίστηκε  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η ετήσια έκθεση για την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εισηγήτρια της οποίας για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ήταν η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ. Η εν λόγω έκθεση αποτελεί ευκαιρία για την αξιολόγηση της κατάστασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ένωση αλλά και εφαλτήριο για γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων με τα κράτη μέλη, στις περιπτώσεις που παρατηρούνται παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο τελικό κείμενο της έκθεσης ενσωματώθηκαν αυτούσιες αλλά και κατόπιν  συμβιβασμού πολλές τροπολογίες της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού, οι οποίες μεταξύ άλλων ζητούσαν:
·       -ενίσχυση και αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, των ατόμων με αναπηρίες, των ΡΟΜΑ, των δικαιωμάτων των μεταναστών και των αιτούντων διεθνούς προστασίας,
·     -  εξάλειψη των διακρίσεων και του αποκλεισμού που εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη και σήμερα ορισμένες ευάλωτες ομάδες πολιτών,
·       -άμεση καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και του οργανωμένου εγκλήματος εν γένει, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας ανθρώπων, της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, των βασανιστηρίων και της καταναγκαστικής εργασίας, ιδίως όταν πρόκειται για τις γυναίκες και τα παιδιά, και πρόληψη του ανεξέλεγκτου διαδικτυακού εγκλήματος


Δείτε το βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more