Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΩΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1950-1960 ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ PELLA TV.
Την Τετάρτη 17-2-2016 και ώρα 15.00' στον τηλεοπτικό σταθμό "ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" θα μεταδοθεί η εκπομπή "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ", στη οποία μέσα από φωτογραφικό υλικό που συνέλεξε ο Σωτήρης Αμπαρλής και σχολιάζει ο γεωπόνος  Γρηγόρης Παπαθανασίου, θα ξαναζωντανέψουν στιγμές της αγροτικής ζωής και των ασχολιών των Γιαννιτσιωτών της περιόδου 1950-1960.

     Με μερικές φωτογραφίες, θα έχουμε μια συνοπτική γνώση, της ιστορικής διαδρομής που πέρασε η γεωργία από την πρωτόγονή της μορφή, στη μετέπειτα μηχανοποίηση της.
  Φωτογραφίες που έχουν να πουν μια ιστορία, ένα γεγονός, ένα περιστατικό, μια ανάμνηση, δεν πρέπει να είναι καταχωνιασμένες σε σκονισμένα άλμπουμ ή κλειστά συρτάρια. Το μόνο που θα συμβεί θα είναι να ξεχαστούν εκεί και να χαθούν πολύτιμες πληροφορίες ίσως και για την τοπική ιστορία. Φέρνοντάς τες στην επιφάνεια θα ξαναζωντανέψουν μνήμες και στιγμές που είναι αποτυπωμένες σ' αυτές, θα αναγνωρισθούν ίσως μερικές φυσιογνωμίες που ήταν μέχρι τότε άγνωστες και το πιο σημαντικό, αυτοί που θα τις δουν θα γίνουν κοινωνοί ιστορικών γεγονότων που θα εμπεριέχουν οι φωτογραφίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more