Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Κλείνουν τα σύνορα! Απέλαση μεταναστών...

metana

Στα όρια τους οι Φινλανδοί!
Βαρυσήμαντη δήλωση από τον πρόεδρο της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο, που δείχνει να έχει κοινή γραμμή με ηγέτες από άλλες Κεντρικές και Ανατολικές Ευρωπαϊκές χώρες.
Θεωρείται πως αυτό είναι μια εξέλιξη που προήλθε από τις πιέσεις του Εθνικού Κόμματος της Φινλανδίας που μετέχει και αυτό στην Κυβέρνηση.
Αναλυτικά η ομιλία:
«Η ροή της μετανάστευσης στην Ευρώπη και τη Φινλανδία είναι σε μεγάλο βαθμό υπόθεση μετανάστευσης παρά μιας φυγής από άμεσο κίνδυνο. Όλες οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι η ροή των ανθρώπων θα αυξηθεί φέτος. Αυτό αμφισβητεί την ικανότητα των δυτικών δημοκρατιών να βοηθήσουν, αλλά αμφισβητούν και τις υποκείμενες δομές που διέπουν την ιδέα της Ευρώπη. Ακούμε πολλή συζήτηση για το ότι πρέπει να κλείσουμε τα σύνορά μας, ή τουλάχιστον να περιορίσουμε τον αριθμό των εισερχομένων και, πάνω απ ‘όλα, να απελαύνονται αμέσως οι παραβάτες. Πολλοί άνθρωποι συμφωνούν και αναρωτιούνται γιατί δεν το έχουμε πράξει ήδη. Η Ευρώπη δεν θα αντέξει την ανεξέλεγκτη μετανάστευση για πολύ ακόμα. Οι αξίες μας θα προδοθούν σε περίπτωση υπέρβασης της ικανότητάς μας να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Αυτό γίνεται όταν οι καλές προθέσεις δημιουργούν μια άσχημη κατάσταση για όλους. Συνεπώς, δεν υπάρχουν καλές επιλογές. Πρέπει να αναρωτηθούμε αν έχουμε ως στόχο την προστασία των αξιών και των λαών της Ευρώπης, καθώς και εκείνων που είναι πραγματικά σε άμεσο κίνδυνο, ή θα κολλήσουμε άκαμπτα στο γράμμα των διεθνών υποχρεώσεών μας χωρίς να λαμβάνονται υπόψη για τις συνέπειες. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να διασφαλίσουμε τα θεμέλια των ευρωπαϊκών αξιών μας – δεν πρέπει να υπάρχει καμία σύγχυση σχετικά με αυτό. Δεύτερον, πρέπει να βοηθήσουμε όσους βρίσκονται σε κίνδυνο ή να διώκονται. Προς το παρόν, όμως, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε εκείνους που απλώς αναζητούν μια καλύτερη ζωή ή αισθάνονται ότι οι περιστάσεις και το μέλλον τους είναι δύσκολο στις χώρες καταγωγής τους. Η Ευρώπη εξακολουθεί να επιδιώκει μια ισορροπημένη λύση στο πρόβλημα .Θα ήταν καλύτερο να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα, και το καλύτερο από όλα για την ΕΕ να το πράξει και να ξεκινήσουμε τον από κοινού έλεγχο των συνόρων μας, την επιβράδυνση της μετανάστευσης και την επιτάχυνση των απελάσεων, δημιουργώντας έτσι έναν ασφαλή χώρο για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more