Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

120.000,00 € για τη συντήρηση ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Συνεχίζουμε τη βελτίωση των συνθηκών οδικής κυκλοφορίας στην ΠέλλαΤην Τρίτη, 9/8 δημοπρατείται το έργο με τίτλο «Κατασκευή ηλεκτροφωτισμού κόμβων εντός περιοχής ευθύνης Π.Ε. Πέλλας» από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με συνολικό προϋπολογισμό 120.000,00 €.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού στους παρακάτω τρεις (3) κόμβους στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας και, συγκεκριμένα,
·         κόμβος Σεβαστειανών επί της Εθνικής Οδού Έδεσσας - Θεσσαλονίκης (10 σιδηροϊστοί με φωτιστικά σώματα τύπου led)
·         κόμβος Λουτροχωρίου επί της Επαρχιακής Οδού Σκύδρας - όρια Νομού Ημαθίας (15 σιδηροϊστοί με φωτιστικά σώματα τύπου led)
·         κόμβος Δωροθέας επί της Επαρχιακής Οδού Αριδαίας - Προμάχων (7 σιδηροϊστοί με φωτιστικά σώματα τύπου led)

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι οι εξής:
1.       Πλήρης εγκατάσταση 32 γαλβανισμένων σιδηροϊστών ύψους 9 μέτρων
2.       Πλήρης εγκατάσταση 32 φωτιστικών σωμάτων τύπου led ισχύος 78W
3.       Πλήρης εγκατάσταση τριών πίλλαρ οδοφωτισμού οκτώ αναχωρήσεων (ένα πίλλαρ σε κάθε κόμβο).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για τη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργικότητας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής ευθύνης της με συνεχείς παρεμβάσεις που αφορούν διαγραμμίσεις, ασφαλτοστρώσεις και τώρα με τον ηλεκτροφωτισμό σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου. Επίσης ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη «μάστιγα» που αφορά τις συνεχείς κλοπές ηλεκτρολογικού υλικού που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των οδηγών και, ταυτόχρονα, απαιτούν σημαντικούς πόρους (που όλο και λιγοστεύουν λόγω κρίσης) για την αντικατάστασή τους.

Αναμένονται σύντομα δημοπρατήσεις κι άλλων έργων σε συνεργασία με τα στελέχη της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more