Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΑΨΟΓΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ – ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ!


 
Μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση δίνει ο Δήμος Αλμωπίας, με παρεμβάσεις ουσίας που στοχεύουν στην αναβάθμιση των συνθηκών στα σχολεία της περιοχής μας. Σε αυτά τα πλαίσια, πραγματοποιήθηκε συντήρηση σχολικών κτιρίων σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου.
Συγκεκριμένα, κατά την απερχόμενη σχολική χρονιά μεταφέρθηκαν το 3ο και το 5ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας στο πέτρινο κτίριο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας. Το συγκεκριμένο κτίριο συντηρήθηκε και ελαιοχρωματίστηκε και πλέον αποτελείται από πολύ όμορφους χώρους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 5ο Νηπιαγωγείο στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο χώρο, άρα υπάρχει και εξοικονόμηση χρημάτων, ενώ παράλληλα και τα δύο Νηπιαγωγεία έχουν πολύ καλύτερες συνθήκες και πιο λειτουργικούς χώρους για τα παιδιά. Επίσης, αποσυμφωρήθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας, όπου πραγματοποιήθηκε αποκατάσταση και ελαιοχρωματισμός του χώρου όπου μέχρι την προηγούμενη χρονιά στέγαζε το τμήμα του Νηπιαγωγείου. Παράλληλα, συντηρήθηκε η στέγη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας και πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης στο κτίριο που στεγάζονται το 1ο και 4ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις κόστισαν 9.230 ευρώ και περιλαμβάνονται στην ΣΑΤΑ Σχολικών του 2015.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Η Δημοτική μας Αρχή δείχνει καθημερινά το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, που οι δάσκαλοι έχουν μία άψογη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και λύνονται σημαντικά ζητήματα που χρόνιζαν. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, να βρισκόμαστε δίπλα στις σχολικές κοινότητες με όσα μέσα διαθέτουμε. Όταν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μιλούσε για νοικοκύρεμα και έμενε μόνο στα λόγια, εμείς με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση και κυρίως με ανθρώπους που έχουν διάθεση για προσφορά προχωράμε στις πράξεις. Με την ίδια λογική, έχουν ήδη δρομολογηθεί παρεμβάσεις σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου μας στα σχολεία και στην Μαθητική Εστία, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more