Μέσα από την 5η “FOOD EXPO” συνεχίζεται και η μεγάλη καμπάνια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προβολή
και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας με τη συνεργασία της Λέσχης
Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας, που θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες σε γευστικά
σταυροδρόμια παράδοσης το Σάββατο 10
Μαρτίου 2018 (13:15-14:30), στον
ειδικά διαμορφωμένο χώρο του “Mediterranean Food Stage”. Έμπειροι σεφ θα μαγειρέψουν με τα ιδιαίτερα
προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας τέσσερις
μοναδικές συνταγές της μακεδονικής κουζίνας –μανέστρα με μύδια, ντομάτα και
φέτα, φουστορόν με καβουρμά, μανιταρόσουπα αγιορείτικη και ντολμαδάκια
γιαλαντζί, αναδεικύοντας έτσι τον κυρίαρχο ρόλο της τοπικής γαστρονομίας
στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών τροφίμων και ποτών.
Η 5η “FOOD EXPO” 2018, με 1.275 Έλληνες και ξένους εκθέτες, 70.000 Έλληνες εμπορικούς επισκέπτες και
3.500 διεθνείς αγοραστές, κατάφερε -σε μόλις πέντε χρόνια- να αναδειχτεί ως
η ταχύτερα αναπτυσσόμενη έκθεση τροφίμων
και ποτών διεθνώς. Η συμμετοχή 1.275 Ελλήνων και ξένων εκθετών επιβεβαιώνει
ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση
τροφίμων και ποτών που θα πραγματοποιηθεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και
στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
«Στόχος της συμμετοχής της
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 5η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “FOOD
EXPO” είναι να προωθήσουμε τον
αγροδιατροφικό πλούτο της Κεντρικής Μακεδονίας και τις σημαντικές επιχειρήσεις μας, με αξιοζήλευτο τελικό προϊόν σε
διεθνές επίπεδο. Αξιοποιούμε ένα ισχυρό εργαλείο του μάρκετινγκ,
προκειμένου να προβάλλουμε την εξαιρετική ποιότητα των αγροδιατροφικών
προϊόντων της μακεδονικής γης εντός και εκτός συνόρων», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας
Φάνης Παπάς.
«Η αποτελεσματική ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των “προϊόντων-σημαίας”
της Κεντρικής Μακεδονίας είναι η δική μας συνεισφορά στη συνολική
προσπάθεια ανάδειξης της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας, στην οποία
συμμετέχουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Άλλωστε, στην Περιφέρεια
Κεντρικής Μακεδονίας η αγροτική παραγωγή και ο πρωτογενής τομέας αποτελούν βασικούς
πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο της Περιφέρειάς μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Παπάς.
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος
προβολής των αγροδιατροφικών προϊόντων της, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει και φέτος σε όλα τα μεγάλα
εκθεσιακά γεγονότα παγκοσμίως, φροντίζοντας να δώσει την απαιτούμενη υπεραξία και ώθηση στις ντόπιες
επιχειρήσεις, καθώς και τη δυνατότητα να διευρύνουν τις αγορές-στόχους, να
αποκτήσουν εξωστρέφεια και να κατακτήσουν μια θέση αντάξια των εκλεκτών
προϊόντων τους.
Η “FOOD EXPO” αποτελεί σήμερα έναν κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό,
αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό
φόρουμ για τον κλάδο τροφίμων και ποτών στη χώρα μας, που όχι μόνο καλύπτει
τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον
εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου. Η
περσινή “FOOD EXPO” 2017 παρουσίασε τεράστιο ενδιαφέρον, αφού την επισκέφτηκαν
60.000 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα και 2.500 αγοραστές του εξωτερικού.
H “FOOD EXPO” 2018 θα αποτελέσει κορυφαία στιγμή για την εγχώρια
αγορά, καθώς θα δώσει την ευκαιρία στις μεγαλύτερες και σημαντικότερες
παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες τροφίμων και ποτών εταιρείες του κλάδου
που συμμετέχουν ως εκθέτες να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε 70.000 Έλληνες και
ξένους αγοραστές από 67 χώρες και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και
εκτός συνόρων.
Ευχαριστούμε
για τη συνεργασία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου