Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Γιάννης Σηφάκης : Παραχωρείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον Δήμο Αλμωπίας η χρήση κτιρίου στην Αριδαία (μέσα στο πρώην ΕΘΙΑΓΕ) για την δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑΜΕΑ


Αυτή την βδομάδα υπογράφεται από τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου αφού ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
Ο Γιάννης Σηφάκης παρακολούθησε από πολύ κοντά το αίτημα του Δήμου Αλμωπίας τόσο όσον αφορά την έγκριση όσο και την σύντομη διεκπεραίωση του σε όλα τα στάδια. Ο φάκελος εξετάστηκε και εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Αγροτικής Γης του Υπουργείου μετά από σύμφωνη γνώμη και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και απεστάλη στο Υπουργείο την Πέμπτη 7/6/2018.
 Ο βουλευτής σε συναντήσεις του για το θέμα αυτό με το γραφείο Υπουργού και με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Νίκο Αντώνογλου την Πέμπτη 7/6/18 ανέδειξε τον ευγενή κοινωφελή σκοπό της παραχώρησης και ζήτησε την επίσπευση των τελικών υπογραφών. Τόσο ο Γενικός Γραμματέας όσο και ο αρμόδιος από το γραφείο Υπουργού είναι σύμφωνοι.
Το αίτημα για παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου που υπεβλήθη από τον Δήμο Αλμωπίας περιλαμβάνει τεχνική έκθεση και προϋπολογισμό των απαραίτητων εργασιών στο υφιστάμενο κτήριο  για την συντήρηση και την επισκευή του.  
Περιληπτικά το έργο θα περιλαμβάνει:
1. Αποξήλωση κουφωμάτων
2. Αποξήλωση στεγάστρου από αμίαντο και αντικατάσταση με αυλακωτή
3. Τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων
4. Εσωτερικά- Εξωτερικά κουφώματα
5. Χρωματισμοί
6. Θερμοπρόσοψη
7. Ηλεκτρολογική Εγκατάσταση
8. Λουτρά- Κουζίνα
9. Σύστημα θέρμανσης- ψύξης
     Ο προϋπολογισμός δαπάνης του έργου , προμελετήθηκε από τον Δήμο Αλμωπίας σε 45.910,34€
     Ο Βουλευτής επιδιώκει παράλληλα την άμεση χρηματοδότηση του έργου.
Η δημιουργία στέγης διαβίωσης ΑΜΕΑ , αποτελεί σημαντική αναγκαιότητα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους γονείς τους και βασικό αίτημα της Κοινότητας ΑΜΕΑ στην περιοχή της Αλμωπίας (Ειδικό Σχολείο, Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αναπηρία, ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ κ.λ.π.) και υποστηρίζεται από όλη την τοπική κοινωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου