Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών της Αττικής, έτσι λοιπόν στο ξεκίνημα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή  και  διαβάστηκε ψήφισμα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Συμεών Σωτηριάδη.
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 
« Το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας εκφράζει  την ανείπωτη θλίψη  και οδύνη για την εθνική τραγωδία δεκάδων συνανθρώπων μας, εξ αιτίας των φονικών πυρκαγιών  και εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια προς τους συγγενείς και τους οικείους τους. Η τραγωδία αυτή, οι νεκροί, οι τεράστιες καταστροφές, η δημιουργία πυρόπληκτων συνανθρώπων μας εγείρει την ανάγκη ενεργούς συμπαράστασης.
Ο δήμος Αλμωπίας από κοινού με όλους τους συναρμόδιους φορείς, θα συνδράμει με τα μέσα , τους πόρους και τους τρόπους που διαθέτει. Αυτή τη στιγμή προέχει η βοήθεια και η οργάνωση της ουσιαστικής και άμεσης αλληλεγγύης. Οι ευθύνες  όπου και όπως υπάρχουν και εκφράστηκαν, πρέπει να αποδοθούν από τα όργανα της συντεταγμένης πολιτείας  ».
Επειδή οι ανάγκες  σε αίμα , ρούχα και τρόφιμα  έχουν υπερκαλυφτεί , ζητήθηκε οικονομική βοήθεια μέσω τραπεζικού λογαριασμού τον οποίο διαθέτει ο δήμος.  

Η ΔΗ.Κ.Ε.Α, όπως ανέφερε ο πρόεδρός της, συγκέντρωσε  διάφορα, τρόφιμα κυρίως.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ : Στην αρχική του  τοποθέτηση  αναφέρθηκε  στο τριήμερο πένθος,  εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα  και την  αρωγή και αμέριστη συμπαράστασή του στους δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν .
Ενημέρωσε το σώμα για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Κ.Ε.Δ.Ε, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ραφήνας, παρουσία του δημάρχου Ραφήνας,  του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής  και άλλων φορέων.  Αποφασίστηκε να κατατεθεί το ποσό των 600.000 ευρώ στους δήμους που επλήγησαν και πρότεινε την αποδέσμευση  του ποσού των 1.500.000 ευρώ  από τους κεντρικούς πόρους.  Ελήφθησαν και άλλες αποφάσεις  που αποβλέπουν στην ανακούφιση των πληγέντων, όπως, να χρησιμοποιηθούν οι κατασκηνώσεις  για να φιλοξενήσουν παιδιά,  που θα τους παρασχεθεί και ψυχολογική υποστήριξη.
Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα και την αμέριστη συμπαράσταση  στους συγγενείς των θυμάτων .

κ. ΠΑΣΟΗΣ :   Σύμφωνα με τον κ. Πασόη ο δήμος βαδίζει με αυτόματο πιλότο . Η άρδευση  εφαρμόζεται χωρίς κανένα σχεδιασμό.  Οι κάδοι σκουπιδιών είναι βρώμικοι  και υπάρχει απορριμματοφόρο εγκαταλελειμμένο. Ρώτησε , επίσης, πότε θα λειτουργήσει ο Χ.Υ.Τ.Α, ώστε  να περιοριστούν τα έξοδα  γι αυτό το θέμα.  Ζήτησε διευκρινήσεις για κάποιο τέλος, που πρόκειται να επιβάλλει  η δημοτική αρχή στους επισκέπτες της Λουτρόπολης.

κ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ :  Ρώτησε εάν είναι αξιοποιήσιμο το γεωθερμικό πεδίο της Σωσάνδρας, τώρα που άλλαξε η νομοθεσία, και σε ποιο σημείο βρίσκεται ο έλεγχος, σε σχέση  με τις παροχές των κεραιών, στην κάτω Κορυφή.
κ. ΜΠΑΤΣΗΣ :  Ευαισθητοποιημένος αρκετά  ο κ. Μπάτσης με την καθημερινότητα του δημότη,  παρατήρησε ελλείψεις στην καθαριότητα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ της Λουτρόπολης, παρόλο που συνεχάρη για τη διοργάνωση τη  νεολαία.  Παρατήρησε, ακόμα, πως ο δήμος δεν έχει φροντίσει να κόψει τα χόρτα στο δρόμο Σωσάνδρας- Προμάχων. Ζήτησε από  τη δημοτική αρχή να ασκήσει πίεση στην περιφέρεια για να ξανακτιστεί η γέφυρα των Προμάχων.

κ. ΜΗΝΤΣΗΣ :  Πρόεδρος Τ.Κ. Σωσάνδρας  Πρότεινε, τα αντιπλημμυρικά έργα,  που θα προστατέψουν την Αλμωπία το Χειμώνα, να ξεκινήσουν να  φτιάχνονται από τώρα.

κ. ΔΕΛΛΙΟΣ :  Πρόεδρος Τ.Κ  Χρύσας- Τσακώνων. Διαμαρτυρήθηκε για την ταλαιπωρία των κατοίκων στην άρδευση, παρόλο που είναι  κοντά στη δημοτική αρχή  δεν αντιμετωπίζονται όπως πρέπει.  Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση και πλήρη απαξίωση,  αφού νερό δεν έχουν για να ποτίσουν.

κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ :  Πρόεδρος  Τ.Κ Αψάλου. Διαμαρτυρήθηκε για το ποτάμι το οποίο έπρεπε να καθαρίσει  η δημοτική αρχή με τα  ανάλογα μηχανήματα  Επίσης, ζήτησαν μαζί με τον κ. Θεοδωρίδη  μηχανή για το αντλιοστάσιο του χωριού.

κ. ΟΥΡΤΖΑΝΗΣ : Πρόεδρος Τ.Κ. Λυκοστόμου.  Εγκρίθηκε  η νέα παιδική χαρά στο Λυκόστομο, αφού βρέθηκε χώρος  στην είσοδο και εξυπηρετεί όλο το χωριό.

κ. ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ :  Απάντησε στο κ. Πασόη πως η προσωρινή παραλαβή του Χ.Υ.Τ.Υ ( γιατί  ο   Χ.Υ.Τ.Α-Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων    υποβιβάστηκε σε Χ.Υ.Τ.Υ- Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων )  έγινε, αναμένεται η οριστική παραλαβή του. Ο υποβιβασμός είναι αποτέλεσμα του περιφερειακού σχεδιασμού που είναι εθνική πολιτική.   Η προηγούμενη δημοτική αρχή  αποφάσισε να κάνει το έργο χωρίς να γνωρίζει το σχεδιασμό,  έπρεπε   το έργο  να το εκτελέσει ο Φ.Ο.Σ.Δ.Α,  επειδή του ανήκει  και δεν ανήκει στο δήμο.  Για τις όποιες ερωτήσεις ο κ. Τσιμτσιρίδης  παρέπεμψε στο υπουργείο περιβάλλοντος.
 Επίσης, ενημέρωσε,  πως οι παιδικές χαρές  σύντομα ολοκληρώνονται.

κ. ΑΒΡΑΜΙΚΑΣ : Δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων  και απάντησε :   Οι βλάβες στη άρδευση θα τακτοποιηθούν  αφού ανέλαβε εργολάβος μετά από δημοπρασία με μία πρόταση.  Το  γεμάτο απορριμματοφόρο θα μετακινηθεί   και θα πάει για επισκευή στα Γιαννιτσά. Το πλυντήριο κάδων  επισκευάστηκε  και θα πλυθούν οι κάδοι. Οι δρόμοι  με βλάστηση,  καθώς και τα ποτάμια θα καθαριστούν σύντομα, αφού τα προβλήματα με το προσωπικό και τα μηχανήματα που χρειάζονται γι αυτές τις εργασίες ξεπεράστηκαν.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

Απάντησε στον κ. Πασόη,  πως στη Λουτρόπολη θα πληρώνουν μόνο τα αυτοκίνητα, επειδή θα  σταθμεύουν σε διαμορφωμένο χώρο που θα φυλάσσεται, όχι όμως οι πεζοί, οι μηχανές και τα ποδήλατα. Με απόφαση του διοικητικού οι δημότες του δήμου Αλμωπίας δε θα πληρώνουν.  Η κατασκευή  χώρων στάθμευσης  δε θα αλλοιώσει το φυσικό τοπίο.  
Για  το γεωθερμικό πεδίο της Σωσάνδρας,  στο παρελθόν το ΙΓΜΕ απάντησε αρνητικά  σε σχέση με το βαθμό θερμοκρασίας,  ζήτησε  τώρα ο κ. Μπίνος να ξανασυζητηθεί το θέμα  εφόσον προκύπτουν νέα δεδομένα.
Σχετικά με τις κεραίες, έχει επέμβει το οικονομικό αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης και η εισαγγελία, ακολουθείται η νομική οδός.
Σχετικά με τη γέφυρα των Προμάχων,   του Λουτρακίου και της Όρμας , ακόμα και τη δημιουργία κόμβων σε δύσκολα σημεία του οδικού δικτύου της Αλμωπίας, πιέζεται η περιφέρεια να ανταποκριθεί.
ΤΕΛΟΣ, Μετά από ψηφοφορία αντικαταστάθηκε ο κ. Βέσκος,  από τη θέση που κατείχε στην οικονομική επιτροπή, επειδή δεν πήγε ποτέ να ασκήσει τα καθήκοντά του αφότου ορίστηκε,  και στη θέση του ψηφίστηκε ο κ. Γούδης με αναπληρωτή τον κ. Ρώσση.  
     
   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more