Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

Χρηματοδοτείται ο βιολογικός καθαρισμός και η αποχέτευση της Άρνισσας με 3.960.561,00 € από το ΥΠΕΣ - Σημαντικό βήμα για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας


Ο βουλευτής επισήμανε στον υπεύθυνο του γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση την σημαντική αναγκαιότητα άμεσης χρηματοδότησης του έργου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας
Ο Μαρίνος Ρουσιάς ενημέρωσε τον βουλευτή ότι το έργο έχει κατατεθεί ολοκληρωμένα από τον Δήμο Έδεσσας και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Ο βιολογικός καθαρισμός θα είναι τριτοβάθμιος με άμεσο αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή ποιότητα του νερού εκροής προς την λίμνη.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού Άρνισσας, του ΚΑΑ προσαγωγής των λυμάτων στην ΕΕΛ καθώς και την ΕΕΛ δυναμικότητας 5.100 κατοίκων.
Ο χρόνος κατασκευής του έργου υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει δύο χρόνια και θα εκτελεστεί από την ΔΕΥΑ Έδεσσας.

Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή την οποία θεωρεί εξαιρετικά σημαντική στην προσπάθεια προστασίας της λίμνης Βεγορίτιδας , ικανοποιεί διαχρονικό αίτημα του συλλόγου προστασίας αλλά και όλης της κοινωνίας της Πέλλας και της Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου