Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ΕΕ προκηρύσσει πρόσκληση υποβολής προτάσεων ύψους 10,5 εκατ. ευρώ για έργα κυβερνοασφάλειας

Η Επιτροπή δημοσίευσε μια νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων, ύψους 10,5 εκατ. ευρώ, μέσω του χρηματοδοτικούμηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF), για έργα που θα ενισχύσουν τις ικανότητες της Ευρώπης στην κυβερνοασφάλεια, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών.

Ειδικότερα, αφορούν διάφορους τομείς όπως η συντονισμένη αντιμετώπιση συμβάντων κυβερνοασφάλειας, η πιστοποίηση κυβερνοασφάλειας, η δημιουργία ικανοτήτων και η θεσμική συνεργασία σε θέματα κυβερνοασφάλειας, καθώς και η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, δήλωσε σχετικά: «Η στήριξη συγκεκριμένων έργων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας συμβάλλει στην προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών και λύσεων με στοχευμένο τρόπο. Η πρόσκληση που δημοσιεύτηκε σήμερα θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητάς μας έναντι των κυβερνοαπειλών, σύμφωνα και με τις ψηφιακές φιλοδοξίες της Ευρώπης και τη συνολική στρατηγική μας που περιλαμβάνει την πράξη για την κυβερνοασφάλεια , την οδηγία για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών και τις συστάσεις του σχεδίου στρατηγικής για την κυβερνοασφάλεια».

Προθεσμία για την υποβολή προτάσεων για τις  Προσκλήσεις CEF Telecom 2020 είναι η 5η Νοεμβρίου 2020, ενώ η κατανομή των επιχορηγήσεων αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάιο του 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων είναι διαθέσιμες εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΕΕ για την ενίσχυση των ικανοτήτων κυβερνοασφάλειας είναι διαθέσιμες στις σχετικές Ερωτήσεις & απαντήσεις, ενώ εδώ μπορείτε να βρείτε τα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα κυβερνοασφάλειας.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο :
If you no longer wish to receive notifications, please send an e-mail to :

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕE) 2018/1725.
Αντίστοιχη μεταχείριση επιφυλάσσεται στις προσωπικές πληροφορίες που υποβάλλονται σε επεξεργασία από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας / τις Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


The European Commission is committed to personal data protection. Any personal data is processed in line with the Regulation (EU) 2018/1725.
All personal information processed by the Directorate-General for Communication / European Commission Representations is treated accordingly.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more