Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Η κατάρρευση του μύθου που θα πληρώσει η Αλμωπία

 


ΜΑΚΑΡΙ να μπορούσαμε να βρούμε έναν καλό λόγο να πούμε για τη Δημοτική Αρχή Αλμωπίας και προσωπικά για τον Δήμαρχο Χρήστο Μπάτση, με την παράταξη του Εδώ Ζούμε  που δυστυχώς αποδείχτηκε ...ότι μάλλον ζει αλλού. Ούτε να επαινέσουμε μπορούμε την υποκριτικά αυτοκριτική ανακοίνωσή του, ότι μέχρι ενός σημείου κατάφερε να υπάρξει συνεργασία και σύμπλευση με την παράταξη του Νίκου Παρούτογλου, στον ένα χρόνο της παρουσίας του στην ηγεσία του Δήμου, που έχει πράγματι ιδιαίτερα προβλήματα και άρα και απαιτήσεις, που ως φαίνεται ξεπερνούν το όριο των δυνατοτήτων του δημάρχου και των συνεργατών του. Ας μην ξαφνιαζόμαστε, «τόσοι» ήταν!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ καίτοι πασχίζουμε, δε βρίσκουμε κανένα ελαφρυντικό για τη διοίκηση του Δήμου Αλμωπίας , η οποία είναι προϊόν της σύμπραξης μέχρι το τέλος Αυγούστου με την παράταξη Παρούτογλου ενώ πλέον έχει μείνει με την στήριξη των δυο ανεξάρτητων Δημοτικών συμβούλων Χρήστου Δόντσου ο οποίος έγινε διοικητής του νοσοκομείου Έδεσσας και του κου Αναστασιάδη.

Σήμερα όμως η δημοτική αρχή βιώνει την μοναξιά της. Στην καλύτερη για την εκδοχή, θα πρέπει να καυχιέται ότι πλέον έχει τη στήριξη του 30% των πολιτών και όχι του 60% όπως έλεγε, καθώς οι παρατάξεις Χατζηδημητρίου, Μπίνου και Παρούτογλου κατέχουν το 70%. Αλλά και στις δημοτικές έδρες με τις 9 έδρες ελέγχει μόνο το 1/3 του συνολικού αριθμού των εδρών. Άρα ο πολλά βαρύς και αλαζόνας Δήμαρχος πρέπει να το χωνέψει ότι αποτελεί την μειοψηφία από εδώ και στο εξής και αυτή την επιλογή την έκανε μόνος του, μιας και με την συμπεριφορά του, την κακή διαχείριση, τον ανταγωνισμό, τα δίμηνα, τα προσωπικά συμφέροντα και την εγωπάθεια, τορπίλισε την συνεργασία με τον κο Παρούτογλου. Πρέπει να συνηθίσει να είναι μόνος εναντίον όλων. Αυτή ήταν η επιλογή του. Με αυτή πρέπει να πορευτεί. Άλλωστε δεν αποτελεί κοινό μυστικό, ότι έφαγε πόρτες από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων στα καλέσματα για μεμονωμένες συνεργασίες.


Ως η μοναδική έντυπη καθημερινή εφημερίδα του νομού Πέλλας που κατέχει την έδρα της στην Αριδαία, ΔΕΝ πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία ανάλυσης της αποτυχίας. Το έκανε η εφημερίδα σε ρεπορτάζ της πριν από λίγες ημέρες. Ούτε και ενδιαφέρουν άλλωστε κανέναν οι αιτιάσεις που επικαλείται η δημοτική αρχή, δηλαδή ...κακές συγκυρίες, κορωνοιός, μέτωπο της αντιπολίτευσης, μέχρι και η ...κακή οργάνωση των υπηρεσιών, τις οποίες όμως δε φρόντισε -αν είναι έτσι- να τις εκσυγχρονίσει.

Σημασία έχει η αποτυχία μιας Δημοτικής Αρχής και ενός ανθρώπου που υποσχέθηκε πολλά και δεν έκανε τίποτε. Τίποτε απολύτως όμως.
ΔΕΝ επιχαίρουμε, αντιθέτως μας λυπεί αυτή η εξέλιξη -όπως όλους φυσικά. Ούτε για την κατάρρευση του μύθου του «πρώτου αγρότη-υλοτόμου Δήμαρχου της Αλμωπίας και της Ελλάδας», που με ιδιαίτερη επιμέλεια είχε χτιστεί από τον ίδιο και προς τούτο εντεταλμένες γραφίδες, κάμερες και μικρόφωνα μέσων εκτός Αλμωπίας, που ανακάλυψαν αιφνιδίως τη σπουδαιότητα του ανδρός, όταν μέχρι τότε αγνοούσαν και αυτή την ύπαρξή του προεκλογικά. Όταν ζεις στην Αλμωπία, τον Δήμο  που περιβάλλεται από μύθους και την ιστορία και τη βλέπεις να βουλιάζει στην αποτυχημένη συνταγή διαχείρισης της καθημερινότητας και στη ανεπαρκή συνταγή στις παρεμβάσεις στο αγρόκτημα, δεν μπορείς να ικανοποιείσαι από το ναυάγιο  της Δημοτικής Αρχής.


ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ σε δυό - τρία θέματα καθημερινότητας, στην  οποία η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της απέτυχε παταγωδώς. Υπάρχει χρόνος, θα πείτε, μέχρι το 2023 που λήγει η θητεία της. Ναι, αλλά τα προβλήματα δεν θα περιμένουν πότε θα συνειδητοποιήσει ο κ. Μπάτσης  με τους συνεργάτες του τις ευθύνες τους και βεβαίως δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιό λόγο πρέπει οι πολίτες να κάνουν υπομονή….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more