Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα βήμα πριν το λουκέτο, το υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών Αλμωπίας

 



Ένα βήμα πριν το οριστικό λουκέτο βρίσκεται σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα μας. Όπως τονίζει θα παρθούν άμεσα μέτρα με την συμβολική κατάληψη του κτηρίου και θα υπάρξει έντονη διαμαρτυρία προς την κεντρική διοίκηση για αυτόν τον  κακόβουλο σχεδιασμό.

Όπως τονίστηκε, πριν ακόμα από την ενσωμάτωση των Υπηρεσιών του τ. ΙΚΑ στον ΕΦΚΑ και από την δημοσιοποίηση των πρώτων προσχεδίων οργανογράμματος του υπό σύσταση νέου φορέα, ο σύλλογος εργαζομένων είχε εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις του για την υποβάθμιση του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ Αλμωπίας και τη μετατροπή του σε αποκεντρωμένο γραφείο (παράρτημα), τη στιγμή που στον ίδιο νομό έχουν καταργηθεί τοπικές μονάδες που διατηρούσε το τ. ΙΚΑ, ενώ ο όγκος εργασιών αυξάνεται κατακόρυφα με την συγχώνευση των υπηρεσιών του τέως ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΟΓΑ στον ΕΚΦΑ.

Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις εκάστοτε διοικήσεις, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν αποσπάσει πολλαπλές διαβεβαιώσεις για επανένταξη τέτοιων περιπτώσεων-αστοχιών, όπως αυτή της Αλμωπίας, με την διαχρονικά αυξανόμενη ασφαλιστική δραστηριότητα ( τουρισμός-οικοδομή-εμπορική και αγροτική δραστηριότητα), καθώς και υποσχέσεις για από κοινού με τους εργαζομένους και εθελοντική κατά βάση διαδικασία στελέχωσης των υποκαταστημάτων του νέου οργανισμού. Τουλάχιστον δυο φορές, μάλιστα, ζητήθηκαν και υποβλήθηκαν γραπτώς από τον σύλλογο εργαζομένων υπομνήματα με τις θέσεις και σχετικές προτάσεις των εργαζομένων.

Πρόσφατα όπως τονίζει ο πρόεδρος, βρέθηκαν για άλλη μια φορά προ εκπλήξεως, με την κοινοποίηση μετακινήσεων συναδέλφων προς άλλα περιφερειακά υποκαταστήματα χωρίς προηγούμενη αίτηση ή άλλη διερευνητική των αναγκών και συνθηκών διαδικασία.

Μπροστά στην συνεχιζόμενη αναλγησία και αυθαιρεσία, όπως τονίζει ο πρόεδρος, είναι υποχρεωμένοι πλέον να αντιταχθούν σύσσωμοι στην υποβάθμιση του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Αλμωπίας και να προχωρήσουν σε κατάληψη συμβολικού χαρακτήρα για την ενημέρωση της κοινωνίας και την κοινοποίηση του προβλήματος.

Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του νέου ΕΦΚΑ και η απανασύσταση του νέου συστήματος δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης που όλοι επικαλούνται, περνάει μέσα από την επαρκή στελέχωση των νέων υπηρεσιών με πρόσθετο προσωπικό, μετά την αποχώρηση μεγάλου μέρους του, τη στήριξη και εκχυχρονισμό ων αναχρονιστικών υλικοτεχνικών υποδομών και το σεβασμό των περιγραφόμενων διαδικασίων, ειδικά στη νέα μετά κορωνοϊου εποχή, με τις αυξανόμενες απαιτήσεις και προφυλάξεις.

Ο ίδιος καταλήγει ότι δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε βήμα πίσω στις διαφαινόμενες αυθαίρετες διαδικασίες και θα αντιταχθούμε σύσσωμοι στην αυξανόμενη αδιαφάνεια και αυθαιρεσία, με την στήριξη όλων των συναδέλφων και της Ομοσπονδίας . Η υποβάθμιση του τοπικού υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Αλμωπίας σήμερα, θα σημάνει λουκέτο αύριο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more