Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Το βαρόμετρο της διοίκησης του Δήμου Αλμωπίας

 


Από 40 κύματα πέρασαν 13 μήνες…


 

Οι αριστούχοι, οι μετεξεταστέοι και οι στάσιμοι

 

Συμπληρώθηκαν 13 μήνες όπου το τιμόνι της διοίκησης του Δήμου Αλμωπίας, ανέλαβε η παράταξη Εδώ Ζούμε συνεπικουρούμενη από την παράταξη Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ για δώδεκα περίπου μήνες. Εδώ και 1 μήνα πλέον οι δυο πλευρές «ζούνε» χώρια μετά το βελούδινο διαζύγιο που πήρανε. Άλλωστε αυτά που ειπώθηκαν ήταν τα λιγότερα από αυτά που υπονόησαν για τους ακριβείς λόγους του διαζυγίου…

Σήμερα τα Νέα της Πέλλας αφού έψαξαν, ρώτησαν, σύγκριναν, ερεύνησαν, τέσταραν, ανέλυσαν και σας παρουσιάζουν το βαρόμετρο της διοίκησης του Δήμου Αλμωπίας. Τα θετικά, τα αρνητικά αλλά και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτή τη πορεία. Μέσα λοιπόν από την αξιολόγηση αναδείχθηκαν οι αριστούχοι μέχρι στιγμής που έχουν πιθανότητες να κάνουν τετραετή θητεία σε θέσεις ευθύνης, οι μετεξεταστέοι που αν ο Δήμαρχος είχε την δυνατότητα θα τους άλλαζε και ο στάσιμοι που θέλουν δουλειά. Από το ρεπορτάζ απουσιάζουν λόγω οι Πρόεδροι και αντιπρόεδροι των νομικών Προσώπων που δεν  ήταν στην πρώτη γραμμή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρήγαγαν  έργο, καθώς και η νέα αντιδήμαρχος καθαριότητας Πολυξένη Νάνου που ο χρόνος παρουσίας της είναι μικρός και θα κριθεί σε μελλοντικό χρόνο. Διαβάστε παρακάτω και απολαύστε:

Χρήστος Μπάτσης Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών



Θετικά:  Νέος, εναλλακτικός, απλός, το παιδί του λαού, συνεπής χωρίς πολιτικό κόστος, άνθρωπος του χωριού, αγρότης, υλοτόμος. Τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει η Αλμωπία. Το σύνολο ελκυστικό για να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Αρνητικά: Όλα τα παραπάνω από θετικά τα έκανε αρνητικά μέσα σε λίγο χρόνο. Άτολμος, συντηρητικός, αλαζόνας, αδιάβαστος στα μεγάλα και μικρά ζητήματα.

Συμπέρασμα: Έχει πολύ χρόνο μπροστά του να διορθώσει τα πολλά και μεγάλα λάθη του. Ακολούθησε την πολιτική Μπίνου με την Προεδρεία στα Λουτρά που την κατηγορούσε.  Αν φύγει το γρηγορότερο δυνατό από την προεδρία των Λουτρών και αφήσει τον εγωισμό του στην άκρη μπορεί να έχει καλύτερη τύχη.

 

Γιάννης Κετικίδης: Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών, πρόεδρος ΔΕΥΑ



Θετικά: Γνώστης της θέσης. Έτρεξε πολλά θέματα τα οποία τα πήρε πάνω του. Γνωρίζει την περιοχή. Είναι ότι το καλύτερο για αυτή τη θέση.  Στις αρμοδιότητες του εκτός από την τεχνική υπηρεσία έχει και το Τμήμα Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών και του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής.

Αρνητικά: Δεν υπάρχουν λεφτά ώστε να συγκροτηθεί ένα τεχνικό πρόγραμμα εφάμιλλο της Αλμωπίας. Ακόμη ένα αρνητικό είναι όσο και παράδοξο, ότι πολλές φορές οι ικανότητες του κου Κετικίδη καθώς και οι γνώσεις του ξεπερνούν και αυτές του Δημάρχου με ότι και αν συνεπάγεται…

Συμπέρασμα: Επί της ουσίας αποτελεί σημαντικό πυλώνα διαχείρισης της εξουσίας στον Δήμο Αλμωπίας. Για την ΔΕΥΑ Αλμωπίας αν και την γνωρίζει καθώς θήτευσε και εκεί, δεν μπορούμε ακόμη να τον κρίνουμε.

 

Ιωάννης Σέλκος  Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών



Θετικά: Διοικεί για πρώτη φορά και θεωρείται ως νέα προσθήκη στα δημοτικά δρώμενα. Έχει γνώσεις οικονομικών και αυτό είναι στα συν του. Ακόμη ως αρμοδιότητες έχει το Γραφείο Αγροτικής-Κτηνοτροφικής Παραγωγής και Ανάπτυξης του Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής και Απασχόλησης του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Αρνητικά: Γενικά δεν μιλάει. Δύσκολα θα διαβάσεις ή θα ακούσεις μια δήλωση του. Στα δύσκολα που θα έρθουν πολλοί λένε πως δεν θα «πέσει στη φωτιά» για τον Δήμαρχο του. Μοιάζει σαν να έχει τη δική του προσωπική αντζέντα στην πολιτική κονίστρα της περιοχής.

Συμπέρασμα: Δεν έχουμε δει κάτι μέχρι στιγμής. Θα λέγαμε ότι η αντιδημαρχεία  του είναι στάσιμη. Ακόμη πολλοί ρωτούν αν ο κος Σέλκος καταγόταν από άλλο χωριό θα είχε αξιοποιηθεί;

Δημήτρης Γιάντσης Αντιδήμαρχος  Διοικητικών, Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας



Θετικά: Πολύ λίγα τα θετικά που μπορούμε να μετρήσουμε. Δεν τον βοηθά και η συγκυρία. Άλλωστε τι να πούμε για την παιδεία όταν τα προβλήματα είναι στην υγειονομική κρίση ή για τον πολιτισμό που λόγω covid 19 ήταν ανύπαρκτος στην περιοχή. Ίσως και οι αρμοδιότητες του να συγκρούονται με νομικά πρόσωπα

Αρνητικά: Το ταμείο μπορεί να γίνει στο τέλος της τετραετίας αλλά είναι η αλήθεια πως στην ζυγαριά το ισοζύγιο των ενεργειών του  είναι αρνητικό.  Η απογοήτευση ίσως να είναι μεγαλύτερη καθώς κάποιοι περίμεναν περισσότερα από τον ίδιο.

Συμπέρασμα: Αποτελεί τον μεγάλο γρίφο της δημοτικής αρχής. Όταν τα πράγματα θα ζορίζουν πολύ από την αντιπολίτευση θα βγει μπροστά να πάρει πάνω του την ομάδα; Αυτοί που καταγράφουν την μέχρι στιγμής πορεία του το θεωρούν πολύ δύσκολο…

Χρήστος Χατζηγιαννίδης Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου



Θετικά: Έχει διάθεση, όρεξη, εκφράζει άποψη και δεν διστάζει να βγει μπροστά. Ξέρει ότι ακόμη και λάθος να έχει σε κάποια πρωτοβουλία που θα πάρει, θα την στηρίξει γιατί ο Δήμος έχει συνέχεια. Ως αρμοδιότητες του έχει ακόμη  το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης καθώς και όλα τα ζητήματα της Δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου

Αρνητικά: Έχει τοποθετηθεί σε ένα τομέα ο οποίος δεν είναι θεματικός αλλά χωρικός. Η Δημοτική ενότητα Εξαπλατάνου είναι πολύ μεγάλη και  είναι αδύνατον να τη διαχειριστεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του. Ο Δήμαρχος τον αδίκησε με αυτή την τοποθέτηση καθώς φάνηκε πως τον έβαλε,  εκεί που περίσσευε μια θέση ενώ στα αρνητικά είναι ότι δεν έχει εκλεγεί από την δημοτική ενότητα Εξαπλατάνου ούτε έχει κάποια καταγωγή από εκείνη την περιοχή.

Συμπέρασμα: Φιλότιμος. Προσπαθεί. Παθιάζεται με τα όποια λάθη και αν κάνει και σίγουρα μπορεί στο μέλλον να βελτιωθεί περισσότερο. Πολλές φορές βγαίνει μπροστά, πιο μπροστά και από τον Δήμαρχο

Τάσος Θεοδωρίδης (Τσερκέζος) Αντιδήμαρχος καθημερινότητας (Από Σεπτέμβριο 2019 έως Αύγουστο 2020)



Θετικά: Γνώριζε την θέση καθώς είχε θητεύσει και στο παρελθόν. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε την στήριξη από τον Δήμαρχο, ο ίδιος με λίγα προσπάθησε να κάνει πολλά. Με τα εργαλεία που του έδωσαν καθώς και την πολιτική συναίνεση, κατάφερε να προσφέρει.

Αρνητικά: Δεν βάρεσε το χέρι στο τραπέζι όταν έπρεπε. Βασικά από την πρώτη μέρα όταν και του κουτσουρεύτηκαν οι αρμοδιότητες καθώς υπήρχε ιδιότυπη διαρχία με ένα υπεύθυνο αντιδήμαρχο και ένα Δήμαρχο εν δυνάμει αντιδήμαρχο καθημερινότητας.

Συμπέρασμα: Θετικό πρόσημο για τον Τσερκέζο. Έδειξε ότι μπορεί και ότι η γνώση και η εμπειρία έπαιξε ρόλο σε αυτή τη θέση που την προηγούμενη θητεία σφαζόντουσαν για το ποιος θα την πάρει ανάμεσα στον νυν Δήμαρχο, τον κο Χουρσόγλου και τον Στέφανο Αβραμίκα. Όλοι θυμούνται την περιβόητη φράση που κυνηγά τον κο Μπατση για τον βρώμικο και σκοτεινό Δήμο…

Δημήτρης Βέσκος Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου

Θετικά: Έμπειρος πολιτικός που κινείται άριστα τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο. Του πιστώνεται το γεγονός ότι ήταν η γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στις παρατάξεις Μπάτση-Παρούτογλου.

Αρνητικά: Θα έρθουν δύσκολες ώρες για αυτόν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου καθώς δεν υπάρχει πλειοψηφία στην Δημοτική αρχή.

Συμπέρασμα: Βρίσκεται στην δύση της αυτοδιοκητικής του καριέρας. Δύσκολα θα συνεχίσει και με άλλη θητεία. Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πότε θα φύγει και πότε θα μείνει. Πολλοί θεωρούν πως ο ίδιος έχει καταφέρει να είναι ο αόρατος Δήμαρχος πίσω από τον εκλεγμένο. Μάλλον είναι φήμες και λάθος εκτιμήσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more