Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Επίδειξη πυγμής από τον Γ. Τσεπκεντζή-Συζητήσεις για την επόμενη μέρα στην Δημοτική αρχή

 


Εξελίξεις στα δημοτικά δρώμενα της Έδεσσας


 

Εξελίξεις έχουμε στα δημοτικά δρώμενα του Δήμου Έδεσσας και μάλιστα περιλαμβάνει τις παρατάξεις του Γιάννη Τσεπκεντζή Κοινωνία σε κίνηση αλλά και την Δημοτική αρχή του Δημήτρη Γιάννου. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Τσεπκεντζης αφού πρώτα μπήκε στην διαδικασία δημοσίως κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου, να συζητήσει με τον συνεργάτη του όπως είπε Αντώνη Ξυλουργίδη για ένα δημόσιο σχόλιο που είχε κάνει ο τελευταίος, συγκάλεσε την δημοτική του ομάδα και τον διέγραψε καθώς οι εξηγήσεις του τελευταίου μάλλον δεν τον έπεισαν. Θυμίζουμε ότι ο γνωστός δικηγόρος Αντώνης Ξυλουργίδης εκλέχτηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του. Εν πρώτοις η κίνηση αυτή μπορεί να είχε αρνητικό πρόσημο αλλά επί της ουσίας καθιερώνει τον ίδιο ως τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της παράταξης που δεν φοβάται να πάρει και δυσάρεστες αποφάσεις. Μάλιστα αυτό τον τρόπο λειτουργίας  ο ίδιος δεν το είχε βγάλει και νωρίτερα στις δημοτικές εκλογές. Είναι σίγουρο ότι αποτελεί σημαντικό και σπάνιο γεγονός ένας συνδυασμός της αντιπολίτευσης να διαγράφει Δημοτικό του σύμβουλο. Ό ίδιος για την ώρα δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια ενώ το περιβάλλον του τονίζει ότι οι μεγάλες αποφάσεις είναι αυτές που καθορίζουν τον ηγέτη και πως γίνονται διάφορες συνθέσεις για τον εμπλουτισμό στελεχιακού δυναμικού και συσπείρωσης του υπάρχοντος, την ίδια ώρα αν χρειαστεί θα γίνουν και οι απαραίτητες ρήξεις και τομές. Τέλος άξιο λόγου το γεγονός ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα και ότι οι συνεργάτες τον στηρίζουν σε απόλυτο βαθμό. Οι καλά γνωρίζοντες τα δημοτικά πράγματα τόνιζουν ότι ο κος Τσεπκεντζής με αυτή την απόφαση του έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Από την άλλη φαίνεται πως μια συνέντευξη του αντιδημάρχου Έδεσσας Γιάννη Μουράτογλου στην εβδομαδιαία εφημερίδα Έδεσσαϊκή  προκάλεσε μάλλον αρνητικό κλίμα, εξαιτίας μιας αναφοράς του τελευταίου για τις πολιτικές φιλοδοξίες που εξέφρασε για τον Δήμο και για το Βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σίμο Σλατίνη που βρίσκεται στο περιβάλλον του Δημάρχου Δημήτρη Γιάννου, ο κος Μουράτογλου προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση που σας παρουσιάζουμε αυτολεξεί παρακάτω:

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν σε εφημερίδα του Νομού, αναφορικά για την παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Έδεσσας Γιάννη Μουράτογλου, στο πολιτικό γίγνεσθαι ( τρέχουσεςυποψηφιότητες σε Δήμο και Βουλή) ο ίδιος με αποκλειστική του δήλωση, μας τόνισε τα εξής:

" Είναι φυσικό να νιώθω και να είμαι ενεργός πολίτης, όλα αυτά τα χρόνια, που ασχολουμε με τα κοινά.

Κατά την κοινή λογική, θα θεωρούσα αδιανόητο το γεγονός, ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές, να θεωρώ τον εαυτό μου ανενεργό, από την στιγμή μάλιστα που είμαι και Αντιδήμαρχος.

Σε ότι αφορά το θέμα με τη Βουλή, ο καθένας που υποστηρίζει μία ιδεολογία, οφείλει να θέτει τον εαυτό του στην διάθεση του κόμματος που υποστηρίζει, όταν οι συγκυρίες το απαιτούν.

Από εκεί και πέρα, συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην δημοτική αρχή, προς όφελος των πολιτών , από την θέση που μου εμπιστεύεται ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου"

 

Γιάννης Μουράτογλου

Αντιδήμαρχος Έδεσσας

 

Κάποιος μπορεί να καταλάβει ότι επί της ουσίας από την στιγμή που υπάρχει διευκρινιστική δήλωση από μια συνέντευξη, τότε πιθανόν του ζητήθηκε να γίνει κάτι τέτοιο από τον Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου. Αυτό που μπορεί κάποιος να καταλάβει είναι το ότι ο Δήμαρχος πλέον ανοικτά εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος και την επόμενη τετραετία για 4 συνεχόμενη φορά. Σε αυτό το κλίμα φωνές οι οποίες ακούγονται οι οποίες κινούνται εκτός της γραμμής, θα πρέπει να περιοριστούν. Ακόμη υπάρχουν πληροφορίες για συστάσεις σε αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της παράταξης να αποφεύγουν την αυτοπροβολή τους καθώς και κάθε δημόσια συζήτηση για τα δημοτικά δρώμενα. Μπορεί λοιπόν ακόμη να επέχουν 3 χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές, αλλά τα όργανα άρχισαν από τώρα…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more