Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020

To σοβαρό πρόβλημα με τις υπερβολικές χρεώσεις για την άρδευση του Θεοδωρακίου έθεσε ο Δ.Σ. Λ. ΠροκοπίδηςΈνα σημαντικό ζήτημα έθεσε, προ ημερήσιας διάταξης, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Προκοπίδης, που αφορά τις χρεώσεις στην γεώτρηση της Τ.Κ. Θεοδωρακίου.

Επέρριψε ευθύνες στους αρμόδιους Αντιδημάρχους καθώς και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν φρόντισαν να υλοποιηθούν προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου. Για το λόγο αυτό προειδοποίησε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση επίλυση του ζητήματος.

Η πλήρης τοποθέτηση του κ. Προκοπίδη, ήταν η εξής:

«Θα ήθελα να εκφράσω την δυσαρέσκειά μου, για το γεγονός ότι στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητιούνται σειρά ζητημάτων και ενώ ομόφωνα λαμβάνονται αποφάσεις, η Δημοτική Αρχή και τα όργανά της δεν προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες, για την υλοποίησή τους. Ένα τέτοιο ζήτημα είναι και αυτό που θέσαμε κατ΄ επανάληψη, με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ασβεστόπουλο και που αφορά, το λάθος στις χρεώσεις της αρδευτικής γεώτρησης του Θεοδωρακίου, με αποτέλεσμα να πλήττονται πολλοί κάτοικοι του χωριού. Το θέμα μέχρι σήμερα, παραμένει άλυτο από καθαρά ολιγωρία των οργάνων της Διοίκησης του Δήμου.

Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι, οι δημότες να νοιώθουν αδικημένοι, απροστάτευτοι και πάντα οι ¨παραβάτες¨ να επωφελούνται από την αδυναμία των εντεταλμένων Οργάνων Διοίκησης να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Έτσι ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου, απαξιώνεται στη συνείδηση των δημοτών, καθώς διαπιστώνουν αποφάσεις να μην εκτελούνται και η αδικία να κυριαρχεί.

Πέραν των ευθυνών των αρμόδιων Αντιδημάρχων, ευθύνες έχει και ο Πρόεδρος του Δ.Σ., που δεν φρόντισε να υλοποιηθούν αποφάσεις του Οργάνου.

Περιμένω από εσάς Κύριε Πρόεδρε, να επιληφθείτε του θέματος και να δώσετε άμεσα λύση. Διαφορετικά επιφυλάσσομαι για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, προκειμένου να εξευρεθεί μια δίκαιη λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more