Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Νομός Πέλλας: Μεταξύ Κρανιδιώτη – Τζήμερου “Πολιτικός γάμος” ή αναγκαίος …αρραβώνας;

Όπως αναφέρεται στις ανακοινώσεις τους τα δύο κόμματα έχουν κοινές απόψεις σε πολλά μείζονος σημασίας πολιτικά θέματα και θέλουν να συνεργαστούν για την προώθησή τους προς όφελος της χώρας. Μάλιστα παραχώρησαν και συνέντευξη τύπου προ την Δευτέρα το μεσημέρι, όπου την εφημερίδα μας εκπροσώπησε ο δημοσιογράφος Χρήστος Δημητριάδης. 

Ο λόγος για τον πρόεδρο της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, κ. Τζήμερο και της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ,κ. Κρανιδιώτη που αποφάσισαν την συμφωνία των δύο κομμάτων για κοινή εκλογική κάθοδο στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Θεωρώ ήδη δεδομένο πως υπάρχουν αρκετοί από την Πέλλα που θα πλαισιώσουν το νέο εγχείρημα, καθώς ο Κρανιδιώτης έχει πολλούς και καλούς φίλους, τόσο στο χώρο της δικηγορίας , όσο και στο χώρο της …δεξιάς!

Ενώ και ο Τζήμερος κατάφερε σε προηγούμενες εκλογές να κατεβάσει ψηφοδέλτιο στο Νομό Πέλλας. 

Ειδικότερα το 2019 στην Π.Ε. Πέλλας η Δημιουργία Ξανά κατέβασε 4 υποψηφίους, τους Φώτη Μακρίδη, Σοφία Μποσνέα, Ανθία Μαστακίδου και Γιώργο Χαϊδόπουλο. Η Νέα Δεξιά δεν κατέβηκε στις εκλογές του 2019 ενώ είχε σχηματίσει ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές ένα μήνα νωρίτερα. Πάντως είχε υποψηφίους από την Πέλλα. Σε επιπεδο ποσοστών η Δημιουργία Ξανά στις Εθνικές εκλογές του 2019 έλαβε 0,74% και σε επίπεδο Πέλλας 0,97%. Στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου 2019 η Δημιουργία Ξανά σε Εθνικό επίπεδο έλαβε 0,69% και στην Πέλλα 0,94% ενώ η Νέα Δεξιά σε Πανελλαδικό επίπεδο έλαβε 0,66% ενώ στην Π.Ε. Πέλλας έλαβε το δεύτερο καλύτερο ποσοστό της με 1,22%. Μάλιστα στον Δήμο Πέλλας έλαβε 1,85%. 


Ζημιά από τον Γιώργο Τράγκα

Ζημιά όμως τους κάνει το νέο κόμμα που ετοιμάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας , που αποφάσισε στα γεράματα και στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, να δώσει όπως λέει ο ίδιος μια μεγάλη ελπίδα στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

Χώρια που τη νέα αυτή πολιτική πρωτοβουλία με αρχηγό τον Γιώργο Τράγκα στηρίζει και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νικολόπουλος

Και μη νομίζετε πως είναι αμελητέα ως πολιτική δύναμη, μιας και στις τελευταίες εκλογές πήρε μόνος του ένα μικρό αλλά αξιοπρόσεκτο ποσοστό.

Βλέπετε η απλή αναλογική που θα έχουμε στις προσεχείς εκλογές πως άνοιξε την όρεξη των …μικρομεσαίων;

Βέβαια αν και όταν γίνουν εκλογές … Το επιμύθιο είναι ότι ο Γιώργος Τράγκας είναι γαμπρός της Έδεσσας και ειδικότερα του Άγρα καθώς έχει παντρευτεί την κα Καρρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more