Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Προέχει η ευμάρεια των Ελλήνων και όχι των πολυεθνικών του φαρμάκου

 





Δήλωση Κ. Βελόπουλου στα Νεα της Πέλλας




Συνέντευξη στην Βίκυ Μπαϊρακτάρη



Μια σημαντική συνέντευξη παραχώρησε αποκλειστικά στην καθημερινή εφημερίδα Νέα της Πέλλας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Ο κος Βελόπουλος μίλησε για όλα τα σημαντικά θέματα και κυρίως βέβαια για τον τουρισμό αλλά και για την υγειονομική κρίση, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του ότι δεν είναι ο ίδιος αρνητής των εμβολίων, τονίζοντας ότι υπάρχει και ο δρόμος της Ρωσίας και σε αυτή την περίπτωση. Διαβάστε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις του παρακάτω και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:




Ερ. Η εστίαση πνέει τα λοίσθια η ανεργία καλπάζει ενώ ο Φίλιπ Λέιν υποστήριξε οτι η ανάκαμψη της Ελλάδας θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό απο την ανάκαμψη του τουρισμού συμπληρώνοντας ο ίδιος  ότι όλα θα κριθούν τελικά από την ταχύτητα εκστρατείας των εμβολιασμών το σχόλιο σας 


Απ:  Απόψεις σαν κι αυτή του επικεφαλής οικονομολόγου της ΕΚΤ, εξηγούν γιατί η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει, όσο δεν εφαρμόζονται οι ουσιαστικές και άμεσες λύσεις που η Ελληνική Λύση έχει παραθέσει από την πρώτη ημέρα της ύπαρξης της. Αλλά και εγώ προσωπικά της πρεσβεύω εδώ και δεκαετίες. Είναι ανεπίτρεπτο, μία χώρα με τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας να εξακολουθεί να στηρίζεται στα γυάλινα πόδια του τουρισμού και να μην έχει διδαχθεί τίποτα μετά από μία δεκαετία κατάρρευσης. Δεν είναι δυνατόν την ώρα που έρχεται επισιτιστική κρίση, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαΐκής Κεντρικής Τράπεζας να παραθέτει ως αντίδοτο, τον τουρισμό και το εμβόλιο! Και εξηγώ:

Δείτε το παράδειγμα του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τις χώρες – πρωταθλήτριες στον κόσμο σε ποσοστό εμβολιασμών. Και οι δύο αυτές χώρες λοιπόν, αντιμετωπίζουν ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας! Άρα, το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια.

Ο τουρισμός από την άλλη, έχει γυάλινα πόδια. Είναι η οικονομική δραστηριότητα με την μεγαλύτερη έκθεση σε εξωγενείς κινδύνους, όπως αυτός της πανδημίας.

Εμείς αντιπροτείνουμε την πλήρη παραγωγική ανασυγκρότηση, με επανεκκίνηση του πρωτογενούς τομέα, επαναβιομηχανοποίηση της χώρας, αξιοποίηση των πρώτων υλών, από τα βαρέα μέταλλα μέχρι τα βότανα τα οποία η Ελλάδα διαθέτει εν αφθονία αλλά αντί να τα αξιοποιήσει, κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι προσπαθούν να τα εκποιήσουν αντί πινακίου φακής προς όφελος τρίτων. Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι η κολχικίνη, το φάρμακο για τον κορονοϊό που θα σώσει χιλιάδες ζωές, είναι ουσία που περιέχεται στον κρόκο Κοζάνης; Αντιλαμβάνεστε εάν είχαν εισακουστεί οι προτάσεις μου εδώ και μήνες για το συγκεκριμένο φάρμακο, εκτός από τις ανθρώπινες ζωές που θα είχαν σωθεί, τι έσοδα θα απέφερε στην Ελλάδα η αυτόνομη ανάπτυξη και αξιοποίηση της συγκεκριμένης ουσίας, του συγκεκριμένου φαρμάκου, όταν εμείς εδώ στην Ελλάδα διαθέτουμε την πρώτη ύλη;

Παράλληλα πλήρης εφαρμογή των αρχών του εθνικού προστατευτισμού και οικονομικού πατριωτισμού, ώστε τα ελληνικά προϊόντα και ο κλάδος των υπηρεσιών να προστατεύεται από τον διεθνή ανταγωνισμό, που επιτυγχάνει χαμηλότερα κόστη παρέχοντας όμως χαμηλή ποιότητα και εξαθλιωμένες συνθήκες εργασίας.

Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία, αλλά θα επανακάμπτουμε με ταχύτατο ρυθμό, την ώρα που άλλες χώρες, θα πελαγοδρομούν στο τσουνάμι των οικονομικών συνεπειών που θα ακολουθήσει την υγειονομική κρίση.



Ερ. Υπάρχουν και οι αρνητές του εμβολίου για τον κορονοιό ενώ ο  κος Μητσοτάκης προτείνει και πιστοποιητικό εμβολιασμού  ποια η άποψη σας ;


Απ: Δεν δέχομαι τον όρο αρνητής του εμβολίου για τον κορονοϊό. Προσωπικά εγώ δεν είμαι αρνητής των εμβολίων γενικά, αλλά εκφράζω την δυσπιστία μου για τα εμβόλια νέας τεχνολογίας και την παραβίαση των πρωτοκόλλων εγκρίσεως προκειμένου κάποιες φαρμακευτικές να καταγράψουν υπερκέρδη τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για του λόγου το ασφαλές σας υπενθυμίζω ότι εγώ μίλησα πρώτος για το ρωσικό εμβόλιο Σπούτνικ, το οποίο δεν βασίζεται στην αμφίβολη πλατφόρμα mRNA. Τότε κάποιοι βγήκαν να αμφισβητήσουν τα λεγόμενα μου. Σήμερα ακόμα και Γερμανία σέρνεται πίσω από την Ρωσία, για να αναλάβει την παραγωγή του εμβολίου! Είμαι πολύ προσεκτικός στις τοποθετήσεις μου, λόγω ακριβώς της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης, αλλά έχω μεγάλες αμφιβολίες για την ειλικρίνειά κάποιον που έσπευσαν να παραστήσουν τους ντίλερς συγκεκριμένων εμβολίων, άρα συγκεκριμένων εταιρειών. Για εμένα προέχει η ζωή και η ευμάρεια των Ελλήνων και όχι των πολυεθνικών του φαρμάκου.



Ερ. Πως κρίνετε τα νέα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοιου;

 

Απ: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Αυτοαναιρει μέσα σε λίγες ώρες μέτρα που η ίδια εξαγγέλλει. Παραπέμπει στις μανούβρες του Τιτανικού, δυστυχώς όμως για εμάς, το «καράβι» είναι η Ελλάδα και το «παγόβουνο» με αυτούς στο τιμόνι, είναι αναπόφευκτο.


Για παράδειγμα, κατήργησαν και επανέφεραν αυθημερόν μέχρι και το take - away (πάρτο και φύγε), αλλά στο τέλος ο ελληνικός λαός θα τους πει ένα βροντερό «go - away», σήκω και φύγε, για να σωθεί ο τόπος και εμείς από την καταστροφή.



Ερ. Πρόσφατα βρεθήκατε τον Έβρο τι αποκομίσατε απο αυτή την επίσκεψή σας ;


ΑΠ: Ο Έβρος αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στην Τουρκία η οποία καθημερινά αποδεικνύει ότι δεν έχει αλλάξει καθόλου μέσα στους αιώνες. Η βαρβαρότητα, η θηριωδία και η τουρκική ασυδοσία παραμένει κύριο χαρακτηριστικό του τουρκικού κράτους είτε αυτό εμφανίζεται ως κοσμικό – κεμαλικό, είτε ως ισλαμιστικό. Δίπλα στους ακρίτες μας όμως, ένιωσα για ακόμα μια φορά αυτή την εθνική υπερηφάνεια την οποία δεν μπορεί να την αντιληφθεί κάποιος που διαβιώνει μέσα στην χλιδή του Κολωνακίου και των διαφόρων «Μεγάρων». Μόνο αυτή λοιπόν που δεν αντιλαμβάνονται την σημασία του Έβρου ως πρώτης γραμμής ανάσχεσης, θα μπορούσαν να κάνουν την εγκληματική αυτή ενέργεια κατασκευής ΚΥΤ στα μετόπισθεν της πρώτης γραμμής. Θα παλέψω μαζί με τους αγέρωχους έλληνες – ακρίτες για να ακυρώσουμε αυτή την εθνικά επικίνδυνη ενέργεια.



Ερ. Έγκριτοι νομικοί  αναφερόμενοι στην κάρτα του πολίτη κάνουν λόγο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις  προσωπικής ζωής μας  καθώς σε αυτήν θα καταγράφονται όλες οι συναλλαγές μας σε μια βάση δεδομένων τι πιστεύετε για αυτο;

 

Απ: Είναι προφανές ότι η πανδημία χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να καμφθούν, ακόμα και να καταστρατηγηθούν πλήρως βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία αποτελούν κατακτήσεις αγώνων δεκαετιών. Και είναι αυτά ακριβώς τα δικαιώματα που διακρίνουν το δημοκρατικό πολίτευμα από τον ολοκληρωτισμό, όπως τον έχουμε ζήσει στις διάφορες εκφάνσεις του. Είναι όμως Ο ορισμός του φαρισαϊσμού και της υποκρισίας, αυτοί που επιτίθεται στα βασικά δικαιώματα του πολίτη ενός δημοκρατικού κράτους, να εμφανίζονται ως φιλελεύθεροι αλλά να εφαρμόζουν μοντέλα Βόρειας Κορέας!

Η ελληνική παράδοση, ο ελληνικός πολιτισμός όπως αυτός σφυρηλατήθηκε μέσα στις χιλιετίες από την κλασική αρχαιότητα, τους ελληνιστικούς χρόνους, την ορθοδοξία και το Βυζάντιο, ανάγει τον άνθρωπο ως αυθύπαρκτη αυταξία, και όχι ως «προϊόν», φέροντα σειριακό αριθμό (barcode). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more