Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Κ. ΑΧ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ - Ι. ΤΖΑΜΤΖΗΣ : ΕΙΠΑΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ή, ΑΠΛΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;;

 


ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ανακοίνωση του συνδυασμού Πράξεις για την Κεντρική Μακεδονία
1. Τον Δεκέμβριο του 2020 η Ευρωπαική Επιτροπή δημοσιεύει την πρότασή της για την θέσπιση του κανονισμού του μηχανισμού ( ταμείου) ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Έχοντας και την γνώμη της Επιτροπής Περιφερειών, στην οποία προεδρεύει ο κ. Τζιτζικώστας, η πρόταση εγκρίνεται από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο του 2021.
2. Στον κανονισμό - παράρτημα VI - αναφέρεται ΡΗΤΑ ότι οδικά έργα ( κωδ. 056 - 062 ) βαθμολογούνται με συντελεστή 0% και, συνεπώς, ΔΕΝ χρηματοδοτούνται.
3. Τον ίδιο μήνα, τον Φεβρουάριο του 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Τζαμτζής ανακοινώνει την ....χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Έδεσσας, από το Ταμείο Ανάκαμψης και ευχαριστεί δημόσια τους κκ Μητσοτάκη και Καραμανλή για τις ...άοκνες προσπάθειες και την ...καθοριστική συμβολή τους !!! Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός ΔΕΝ διαψεύδουν την δήλωση του κ.Τζαμτζή.
4. Σήμερα ανακοινώθηκε το ...αυτονόητο. Το έργο, η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης Έδεσσας ΔΕΝ θα ενταχθεί.
5. Αναμένουμε τις αποφάσεις των υπαιτίων αναλόγως του βαθμού της πολιτικής τους ευθιξίας.
Υ. Γ. 1: Τώρα γίνεται αντιληπτό γιατί δεν απαντήθηκε η ερώτησή μας, προς τον κ. Τζιτζικώστα, στις 16 Μαρτίου, για το ποιά έργα και δράσεις πρότεινε η Περιφέρειά μας να ενταχθούν στο εθνικό σχέδιο ;;;
Υ. Γ. 2 : Τώρα γίνεται αντιληπτό γιατί ο κ. Τζιτζικώστας αρνείται εδω και ένα χρόνο περίπου, την πρότασή μας να γίνει ειδική, διευρυμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων, για το ΕΣΠΑ 2021 - 2027. Προφανώς κι εκεί θα έχουμε ανάλογες ...επιτυχίες !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more