Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ , ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 7.00μμ

 


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ     Η κυβέρνηση,  παρά τις αντιδράσεις της κοινωνίας, τις πλειοψηφίας των κοινωνικών εταίρων  και σύσσωμης της αντιπολίτευσης καθώς όλα τα κόμματα   έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να αποσύρει τον βασικό πυρήνα των διατάξεων του εργασιακού νομοσχεδίου «γιατί γυρίζει τον κόσμο της εργασίας στις αρχές του 19ου αιώνα» και επιφέρει στη ζωή των εργαζομένων και στην κοινωνία επιθετικές αλλαγές, προχώρα ακάθεκτη στο στόχο της και μάλιστα εσπευσμένα ώστε να ψηφιστεί την Τετάρτη, ο  νομοθετικός οδοστρωτήρας για τα δικαιώματά των εργαζομένων όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί στον  ΣΕΒ και την ολιγαρχία που νέμεται τον πλούτο της χώρας.

            Η Διοίκηση του εργατικού κέντρου Πέλλας, σε συνεδρίαση της σήμερα (14/6) αποφάσισε την πραγματοποίηση  συγκέντρωσης διαμαρτυρίας  την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, στην πλατεία ΕΠΟΝ στον πεζόδρομο,  στα Γιαννιτσά στις 7.00μμ  ενάντια στην ψήφιση του  αντιλαϊκού  και αντεργατικού  νομοσχέδιου της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φέρνει μεγάλα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής σε πολλούς κλάδους, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, μειώνει τις αποζημιώσεις απόλυσης, πλήττει τη λειτουργία των Σωματείων.

            Η ψήφιση του Νομοσχεδίου θα επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία.

            Ο κόσμος της εργασίας έχει μαζικά εκφράσει και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, την αντίθεσή του σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Διατάξεις που εάν τελικώς εφαρμοστούν, από την πρώτη στιγμή θα πλήξουν τους πλέον αδύναμους εργαζόμενους.

            Δίνουμε  τη μάχη , ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

            Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με την κοινωνία όρθια. Κι αυτό θα γίνει με κατοχυρωμένες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με τις συλλογικές αντιστάσεις δυνατές και με προστασία και ενίσχυση τόσο των δικαιωμάτων όσο και του εισοδήματος των εργαζόμενων.


Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ,  ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more