Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Τέλος στις δια περιφοράς συνεδριάσεις του Δ.Σ. Αλμωπίας από τον Σεπτέμβριο






Φαίνεται ότι η τελευταία δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας θα γίνει στα τέλη Αυγούστου καθώς πρόθεση της Δημοτικής αρχής είναι πλέον να επιστρέψει στην κανονικότητα των συνεδριάσεων και από τον  Σεπτέμβριο, αν υπάρξει ομαλότητα,  και οι συνεδριάσεις σε πρώτη φάση να γίνονται με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης. Άλλωστε το ζήτημα των δια περιφοράς συνεδριάσεων ενοχλεί την αντιπολίτευση η οποία στο σύνολο της ζητούσε να υπάρχουν συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη.  Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα που είχε ανακύψει και εμπόδιζε τις δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη συνεδριάσεις, ήταν η παραίτηση της εταιρίας που είχε αναλάβει την απομαγνητοφώνηση. Η εταιρία έκρινε πως η διαδικασία αυτή ήταν ασύμφορη. Πλέον ο κος Μπάτσης με απόφαση του ενέκρινε την  δαπάνη  και τη δέσμευση πίστωσης ύψους συνολικού ποσού Τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων ενενήντα οχτώ (4.498,00€), για την δαπάνη «Απομαγνητοφώνηση πρακτικών των συνεδριάσεων του ∆ηµοτικού Συμβουλίου», το οποίο κατανέµεται στα έτη 2020 και 2021. Έτσι θέμα χρόνου είναι να βρεθεί η νέα εταιρία που θα αναλάβει το έργο ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Από την άλλη είναι απίθανο με τα σημερινά δεδομένα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου να υπάρξει συνεδρίαση ενώ αν συνεχιστούν τα μέτρα απέναντι στον covid 19, ίσως επιλεγεί ένας άλλος μεγάλος χώρος όπως για παράδειγμα το Ξενιτίδειο πολιτιστικό κέντρο που πάντως θα χρειαστεί κάποιες προσαρμογές όπως η αγορά μιας αξιόπιστης μικροφωνικής εγκατάστασης που θα έχει την δυνατότητα καταγραφής. Θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής ο Δήμος Σκύδρας συνεδριάσει δια περιφοράς με την σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης, ο Δήμος Σκύδρας καλύπτει το ζήτημα των τετραγωνικών μέτρων στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου και συνεδριάσει δια ζώσης καθώς προβλέπεται. Ο Δήμος Έδεσσας ξεκίνησε τις συνεδριάσεις δια περιφοράς, στην συνέχεια και ύστερα από πίεση της αντιπολίτευσης προχώρησε σε συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη ενώ τελευταία επέστρεψε στην δια περιφοράς καθώς  υπήρξαν προβλήματα με την διαδικτυακή μετάδοση. Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη. 

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας μας  από τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας Φίλιππο Γκιούρο 


Με αφορμή την δημοσίευση του πρώτο θέματος στο χθεσινό τεύχος της καθημερινής εφημερίδας μας Νέα της Πέλλας με ημερομηνία Πέμπτη 13 Αυγούστου, λάβαμε επιστολή διόρθωσης απο 
τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας Φίλιππο Γκιούρο την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια προς ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού καθώς και καταγραφή της άποψη του. 
Διαβάστε παρακάτω: 


Διάβασα το σημερινό σας φύλλο( ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)  και συγκεκριμένα τον τρόπο των συνεδριάσεων των ΔΣ, αλλά αυτό που γράφετε για το ΔΣ της Έδεσσας είναι ανακριβές, ότι: 
"Ο Δήμος Έδεσσας ξεκίνησε τις συνεδριάσεις
δια περιφοράς, στην συνέχεια και ύστερα από
πίεση της αντιπολίτευσης προχώρησε σε συνε-
δριάσεις με τηλεδιάσκεψη ενώ τελευταία επέ-
στρεψε στην δια περιφοράς καθώς υπήρξαν
προβλήματα με την διαδικτυακή μετάδοση.
Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη."

Γιατί: ο Δήμος μας από το Μάρτιο 2020 έκανε μόνο την πρώτη του, μετά τα μέτρα αποτροπής, συνεδρίαση με περιφορά, ενώ άμεσα προσαρμοστήκαμε στα νέα δεδομένα και έγιναν όλες οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη, χωρίς καμία "πίεση" από τις υπόλοιπες παρατάξεις, που δεν ήξεραν ούτε καν ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε τόσο σύντομο χρόνο.  Οι συνεδριάσεις μας είναι τόσο ζωντανές, όσο και μαγνητοσκοπημένες από το youtube τα τελευταία χρόνια, γεγονός που ελάχιστοι δήμοι στην Ελλάδα έχουν καταφέρει. Όσο για την τελευταία δια περιφοράς συνεδρίαση  αυτή έγινε κατόπιν συνεννόησης με τις υπόλοιπες παρατάξεις γιατί αφορούσε αμιγώς υπηρεσιακά ζητήματα. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας γιατί στο άρθρο δεν αναφέρονται τα γεγονότα όπως έχουν συμβεί.
Είμαι πάντα στη διάθεση σας για να γράφετε αντικειμενικά και με άμεση πληροφόρηση από αμφίπλευρες διασταυρώσεις των πληροφοριών.
Εύχομαι να συνεχίσετε την καλή δουλειά στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας και να μακροημερεύσει!

Με εκτίμηση

Φίλιππος Νικ. Γκιούρος
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Δημοκρατίας 10
Τ.Κ. 58200
ΕΔΕΣΣΑ
t&f: +302381024679
m: +306977689624



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more