Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΙΟ

 


Δεν φταίνε οι τουρίστες της 28ης Οκτωβρίου για την έξαρση στην Πέλλα


Στα όρια τους τα νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας

 

Τραγική είναι η κατάσταση στην Πέλλα αναφορικά με τον covid 19 καθώς σε καθημερινή βάση η περιοχή φιγουράρει με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Πλέον τα νοσοκομεία της Έδεσσας και των Γιαννιτσών έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Επί της ουσίας οι δυο μονάδες της περιοχής, το νοσοκομείο Έδεσσας και το νοσοκομείο Γιαννιτσών έχουν γίνει μονάδες covid 19 καθώς δεκάδες είναι τα κρούσματα που νοσηλεύονται, ενώ όσοι νοσηλευόμενοι κρίνεται ότι είναι σε πιο άσχημη κατάσταση, μεταφέρονται στα Νοσοκομεία της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί πλέον κανείς να είναι σίγουρος για την επόμενη μέρα. Σήμερα όμως δεν φαίνεται κανείς από την πολιτεία να συγκινείται για αυτό το δράμα που βιώνουμε όλοι μας. Για αυτή την κατάσταση κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν παρεμβαίνει και δεν υπάρχει η μέριμνα να υπάρξει αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της περιοχής μας. Ακόμη και οι πολιτικοί μας, όσοι μιλούν, δεν φαίνεται οι φωνές τους να φτάνουν στα κέντρα αποφάσεων. Τα λάθη που έχουν γίνει είναι πολλά και από πολλούς. Η ατομική ευθύνη πήγε περίπατο. Τα μέτρα δεν τηρήθηκαν στην περιοχή. Έχει τεράστιες ευθύνες και η πολιτεία. Δεν έγιναν βήματα ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της Έδεσσας και των Γιαννιτσών .  Δεν στήθηκαν σε άλλους χώρους πρόχειρες εγκαταστάσεις για την διενέργεια τεστ μακριά από τα νοσοκομεία ώστε να γίνει μια πρώτη καταγραφή και να καταλήγουν σε αυτά μόνο τα κρούσματα που τυγχάνουν φροντίδας και νοσηλείας. Πραγματικά πρόκειται για μια κατάσταση η οποία δείχνει ότι δύσκολα θα έχει γυρισμό. Οι νοσηλευτές και οι ιατροί καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες και ξεπερνούν σε αυταπάρνηση τους ίδιους τους εαυτούς. Η Πέλλα δείχνει να είναι ξεχασμένη και μόνη απέναντι στον Ιο. Η πολιτεία μας έχει ξεχάσει, μιας και ασχολείται με την Θεσσαλονίκη.

Αγωνία και για τα καταστήματα

Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι καλή και με τα καταστήματα της περιοχής. Διέρρευσε σχεδίο από πλευράς της Κυβέρνησης που κάνει λόγο για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 15 Δεκεμβρίου και των εστιατορίων και καφέ στις 21 Δεκεμβρίου. Σίγουρα αυτές οι πληροφορίες δυναμιτίζουν το κλίμα μιας χρήματα από ότι φαίνεται θα πάρουν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις μέσα στον Δεκέμβριο. Οι υποχρεώσεις βέβαια τρέχουν με τους λογαριασμούς να έρχονται και κανείς δεν ξέρει το μέλλον. Όπως μας δήλωσε αποκλειστικά ο γνωστός επιχειρηματίας με καφετέριες στο κέντρο των Γιαννιτσών Κώστας Γεωργίου, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας και αύριο δεν ξέρει κανείς ποιος θα μείνει ανοίξει και ποιος δεν θα μπορέσει να το κάνει. Χαρακτηριστικά δήλωσε στα Νέα της Πέλλας:

«Δυστυχώς, βρεθήκαμε στο στόχαστρο με τα μέτρα που μας επιβλήθηκαν. Ενώ, δυσοίωνο φαντάζει το επαγγελματικό μέλλον όλων των συναδέλφων, μετά και τις εξαγγελίες για κυλιόμενο ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων. Δεν θα μπορέσουμε να δουλέψουμε με την λογική του άνοιξε – κλείσε…»

  Η κυβέρνηση ανοίγει σιγά – σιγά την κουβέντα για το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής αλλά και της εστίασης, ενόψει των επικείμενων εορτών. Σε αυτό άλλωστε αναφέρθηκαν τόσο ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, όσο και ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης.

  Τα σενάρια που εξετάζονται -δειλά ακόμη- από την κυβέρνηση έχουν μία κοινή συνισταμένη και αυτό είναι το μοντέλο Μαΐου. Όποιο σενάριο και να προκριθεί, όπως τότε έτσι και τώρα, πρώτα θα ξεκινήσουν τα καταστήματα λιανικής και μετά η εστίαση.

Τρόμος για τους γιατρούς των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών που φοβούνται τα χειρότερα

Φυσικά η καταγραφή στα νοσοκομεία της Έδεσσας και των Γιαννιτσών αναφορικά με τα κρούσματα τρομάζει ενώ ώρα με την ώρα αλλάζει. Αυτό που τρομάζει πιο πολύ όμως  είναι η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που ασθενούν βαριά.

Δηλαδή πρόκειται για περιπτώσεις που περνούν την αρρώστια με βαριά συμπτώματα, κάτι που σημαίνει ότι χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ, είτε μένουν εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα είτε διασωληνώνονται.

Γενικότερα οι πληροφορίες από τους επιστήμονες είναι ότι αυτό το γεγονός το έχουν υπογραμμίσει στην κυβέρνηση και φοβούνται για την αντοχή του ΕΣΥ. Διότι όσο αυξάνονται οι βαριά ασθενείς και οι ηλικιωμένοι που μπαίνουν σε ΜΕΘ, τόσο θα λιγοστεύουν τα κρεβάτια. Και φυσικά θα έχουμε αύξηση θανάτων.

145 οι νοσηλευόμενοι-18 οι θάνατοι

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της εφημερίδας μας, σήμερα νοσηλεύονται 145 συμπολίτες μας στα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών κάτι που δείχνει ότι τα πράγματα είναι οριακά. Μάλιστα ιατρός μας περιέγραψε την κατάσταση ως απελπιστική… Το άλλο κακό νέο είναι ότι από τις αρχές Νοεμβρίου 18 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Πέλλα χωρίς να σημαίνει ότι όλοι νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της Έδεσσας και των Γιαννιτσών. Πραγματικά μια χαοτική κατάσταση που αν δεν γίνει κάτι άμεσα, τότε θα έχουμε κακά αποτελέσματα…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more